НОВИНИ

Отложиха делото за домашно насилие срещу бащата на убитите деца от Сандански

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 04.12.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Районният съд в Сандански отложи делото за домашно насилие срещу Георги Трайков - баща на убитите в града деца. За престъплението е обвинена и задържана майка им - Кристина Дунчева, която е завела делото срещу Георги Трайков. Майката, задържана за убийството, не помни почти нищо от деня на престъплението.

32-годишната Кристина Дунчева, която е в ареста от деня на престъплението, не се чувства добре здравословно. Тя вече осъзнава, че децата ѝ не са между живите. Това каза пред медиите днес адвокатът на жената Маньо Алексиев, който е присъствал на психиатричната експертиза, проведена в следствения арест преди дни.

Маньо Алексиев, адвокат на Кристина Дунчева: С прекрасна памет и спомени за миналото до момента на деня на жестокото убийство на децата, като заявява, че до 10 ч., когато е имала поредния скандал с Георги Трайков, спомня си този факт. Оттам нататък обаче ѝ се губи всичко. Казва: „Връща ми се животът като на филмова лента до деня. Но самото събитие, действие - какво се е случило по-нататък" … Споменът ѝ е, че вратата се разбива, нахлуват хора, чува викове, писъци и така нататък, но нищо конкретно не заявява, не споделя. Казва, че няма спомен.

Днес в Районния съд в Сандански беше насрочено заседание по делото за домашно насилие, което Кристина е завела срещу бащата на убитите деца Георги Трайков. То обаче беше отложено заради нередовно призоваване на бащата. Пред сградата на съда бяха майката, бащата и братът на Кристина. Бащата, както и негови роднини или приятели, не присъстваха.

Илиян Дунчев, брат на Кристина: Насилието, което продължава толкова години. За мен това е причината да се стигне до тук.

Следващото заседание по делото за домашно насилие срещу Георги Трайков е насрочено за 17 декември.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Румен Хичев от Вашингтон: Основният проблем в България е болничната инфраструктура
Д-р Румен Хичев от Вашингтон: Основният проблем в България е болничната инфраструктура
Проф. Ива Христова: Пандемията ще бъде ограничена след ваксинацията
Проф. Ива Христова: Пандемията ще бъде ограничена след ваксинацията