НОВИНИ

Отново напрежение на къмпинг "Каваци"

bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 23.07.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Пореден ден напрежение на къмпинг "Каваци" край Созопол заради опитите съдия-изпълнител да въведе във владение семейство Баневи. Припомняме, че в началото на месец юли фирмата на Николай и Евгения Баневи - "Русалка Холидейз" ЕООД си върна пълноправното управление на къмпинга с решение на районния съд в Бургас на първа инстанция.

От 3 години къмпинг "Каваци" се стопанисваше от фирма "Джи Енд Джи 90" ЕООД, която обаче е отдала имота под наем на трето лице - Цено Ценов. Така къмпингът има втори наемател, който претендира за правото си да работи през летния сезон.

"В този случай законът е категоричен - ЧСИ трябва да спре изпълнението, да ни даде законовия срок, за да може ние да направим възражение и пред съда да поискаме спиране. Той грубо погазва закона като не го прави", заявява Мария Николова, която е пълномощник-наемател на къмпинга.

"За различните страни сроковете текат по различен начин. Оставете ни да си свършим работата и ако има нещо, ще ви дадем допълнително разяснение", каза помощник частния съдебен изпълнител Ивайло Бакалов.

В същото време от страна на сем. Баневи изразиха недоволство срещу фирмата, която сега стопанисва къмпинга, че неправомерно е влязла във владение.

"Къмпингът е пълен с туристи, но той беше пълен и 2017г. Решението подлежи на обжалване, но е написано, така че се изпълнява предварително.Значи те могат да обжалват, както ние обжалвахме тяхното първо дело и ако съдът прецени друго, моля да заповядат", коментира Мария Маринова - представител на "Русалка Холидейз".

Наемателят е категоричен, че ще обжалва действията на съдията-изпълнител относно предаване на владението на сем. Баневи.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без арестувани след блокадите на 7 кръстовища в София
Без арестувани след блокадите на 7 кръстовища в София
Искрен Веселинов: Контактите между ГЕРБ и ДПС вече ще са невъзможни, това е заслуга на протестиращите
Искрен Веселинов: Контактите между ГЕРБ и ДПС вече ще са невъзможни, това е заслуга на протестиращите