НОВИНИ

Отново наводнения в Гърция, отсечки от ключови пътища са затворени

отново наводнения гърция отсечки ключови пътища затворени
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:45, 02.11.2023
Чете се за: 01:57 мин.
По света
Слушай новината

Ново предупреждение от Гражданска защита в Гърция. Заради екстремното време в някои части на страната, властите затвориха отсечки от ключови пътни артерии. Очакванията на синоптиците са лошото време да се задържи до края на седмицата.

Днес силни дъждове наводниха градовете Патра и Месолонги. Затворена е магистралата в отсечката Патра - Атина, ползва се обходен маршрут, информират от полицията. Улиците в град Патра и в района са наводнени. Спряно е движението на автомобили. Пожарникари изпомпват вода от приземните етажи на къщи и магазини. Водата отнесе и автомобили.

Очакванията на синоптиците за по-късните часове днес са за екстремно време на остров Корфу, както и в част от континентална Гърция. От утре сутринта дъждове ще обхванат Пелопонес и островите в Йонийско море, според прогнозите.

От събота на обяд започват силни валежи в районите до границата с България. След това циклонът се движи към островите в Егейско море. На много места се очакват и градушки. Властите предупреждават фермерите да вземат мерки и да стоят далеч от водни басейни.

Има вероятност за спиране временно на фериботите към островите, заради морски бури. Пътниците да се свържат с транспортните компании час преди пътуване. Пътната полиция приканва водачите към внимателно шофиране и да се избягва пътуване в райони, засегнати от циклона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венко Сабрутев за "сглобката": Без реформа в службите наистина ще е трудно да се продължи напред
Венко Сабрутев за "сглобката": Без реформа в службите наистина ще е трудно да се продължи напред
Шефът на Селскостопанската академия излиза от ареста
Шефът на Селскостопанската академия излиза от ареста