НОВИНИ

Отново политически искри: Нинова и Борисов "за" и "против" служебното правителство

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:55, 30.05.2021
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

В предаването "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че е все по-малко вероятно Бойко Борисов да се върне в управлението на бял кон, но според нея не трябва да се подценяват възможностите на ГЕРБ с кметовете в страната и корпоративния вот.

На среща с партийния актив, която беше излъчена във Фейсбук, бившият премиер Бойко Борисов заяви, че не е разпореждал подслушване на политици.

Според бившия премиер Бойко Борисов 45-ия парламент не състави редовно правителство, за да може служебното да изпълни по думите му мръсната работа.

"Защото са искали мръсните поръчки да ги направят главно от средите на БСП хора и на кандидат-президента Радев. Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия, с ГЕРБ", заяви Бойко Борисов - председател на ГЕРБ.

"Нашето партийно решение е за Янаки Стоилов на ниво Министерски съвет и министри се взема от Националния съвет. Другите назначения са избор на президентския екип на хора от БСП", обясни Корнелия Нинова - председател на БСП.

Корнелия Нинова: Вече е въпрос на можене, а не просто да искаме промяна

Нинова оценява положително действията на служебния кабинет, но подчерта, че истинската промяна може да стане само с редовно правителство и действащ парламент. Според нея без БСП в следващото Народно събрание, не може да се направи правителство.

"Да, и в следващия парламент без БСП не може да се направи правителство. Разбира се, ако някой не реши да прави някакви екзотични неща да си отстъпи от принципите, да се коалират без програма, без принципи. Но без нас, ако партиите на промяната искаме тази промяна, без БСП не може да стане", изтъкна Корнелия Нинова.

Борисов отново повдигна темата за подслушване на политици и увери, че никога не е разпореждал такова нещо. И отново призова за доказателства.

"Аз такова разпореждане не само, че не съм давал, това е дълбоко погрешно. И аз никога не съм мислил по този начин. Какво да им слушаш, те бяха всеки ден на площада. Имаха сцена и ние не ги закачахме. Те всеки ден си говориха оттам, какво да чуеш различно", заяви Борисов.

Борисов не пропусна коментар и по адрес на вътрешния министър Бойко Рашков.

"С неизбрания от никого, защото Бойко Рашков няма да го изберат за домоуправител във входа, където живее. Обаче изведнъж той идва и дава оценки за една партия", коментира Бойко Борисов.

В интервю за БНР вътрешният министър пък отговори на вчерашните опасения на Борисов. Каза, че бившият премиер няма основание да мисли, че някой ще го задържи под стража. По думите на Рашков на Борисов не му е нужен имунитет на народен представител, защото притежава главния прокурор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зоран Заев очаква разговори със Стефан Янев за подкрепа за ЕС
Зоран Заев очаква разговори със Стефан Янев за подкрепа за ЕС
Инициативата "Капачки за бъдеще" събира пари за неонатална линейка
Инициативата "Капачки за бъдеще" събира пари за неонатална линейка