НОВИНИ

Отново валежи в следобедните часове, възможни са градушки

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 19.05.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

След опасно ветровитото време вчера, вятърът вече почти навсякъде отслабна. Въпреки слънчевото утро, в близките часове отново ще се развива купесто-дъждовна облачност главно в северозападната половина от страната ще превали, в отделни райони ще има градушки. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София около 22°.

И през нощта облачността в Северна България ще се задържи по-често значителна, на места там и ще превалява, докато в останалите райони ще бъде ясно. Минималните температури ще са между 8° и 12°, малко по-високи по Черноморието от 13° до 15°.

След обяд облачността ще е значителна, валежи ще има на много места, главно в северните и планинските райони ще са придружени и от гръмотевици.

Ще бъде ветровито, с временно силен северозападен вятър ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са от около 17° в Северозападна България до 26-27° на места в Югоизточна, на морския бряг - между 19° и 24°. Температурата на морската вода е 11 - 14°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Краткотрайни валежи, на места и гръмотевици ще има и в планините. По най-високите части ще превали и сняг.

Ветровито време, с умерен северозападен вятър, с който максималните температури ще се понижат в планинските курорти ще са от 6° на Алеко до 16° в Банско.

Захлаждането и на Балканите ще продължи, облачността ще е значителна, ще има и валежи. Слънчево ще се задържи в южните райони от полуострова.

В Западна Европа облачността ще е разкъсана, на места намаляваща до слънчево време. В централноевропейските страни ще се задържи предимно облачно, на много места ще превалява дъжд. Валежи ще има и на изток в Украйна, Беларус и в западните райони от Европейска Русия. В останалата част от Източна Европа ще бъде слънчево.

У нас в петък ще бъде сравнително хладно, с дневни температури почти в цялата страна под 20°. На много места ще има и валежи, повече по количество в източните райони. През нощта срещу събота валежите ще спрат, облачността ще намалее, а вятърът чувствително ще отслабне, в много райони и ще стихне. Сутринта в събота ще е все още доста хладно, но през деня ще започне бързо затопляне, което ще продължи и през почивните дни, и в началото на новата седмица, когато ще преобладава и слънчево време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерският съвет се събра на извънредно заседание заради изборите
Министерският съвет се събра на извънредно заседание заради изборите
Боксьорите ни тренират здраво за олимпийската квалификация в Париж (ВИДЕО)
Боксьорите ни тренират здраво за олимпийската квалификация в Париж (ВИДЕО)