НОВИНИ

Отстраняват трима полицаи заради побоя на 19-годишен младеж пред дискотека в Плевен

bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 13.02.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа, заради побой, нанесен на 19-годишен младеж пред дискотека в Плевен. За случката съобщи бащата на момчето в социалните мрежи, а случаят е от 11 февруари. Едва днес започна вътрешно разследване в полицията в Плевен, а Районната прокуратура се самосезира и образува досъдебно производство.

Баща на 19-годишно момче написа пост в социалните мрежи, че синът му е бил пребит в Плевен от четирима полицаи, в извънработно време. В поста си Костадин Недялков твърди, че младежът не е имал пререкания със служителите на реда, дори не ги познавал.

Недялков пише още, че полицаите нападнали сина му, когато излизал от дискотеката и побоят бил жесток. От боя момчето си глътнало езика. Намесили се охранителите на дискотеката, които му извадили езика.

В ОД на МВР-Плевен е започнала пълна проверка по случая, която, по думите на директора старши комисар Веселин Вътов, трябва да приключи в по-кратки срокове. В момента се преглеждат записите от камерите около мястото на побоя.

"Установих колко човека са участвали, единият запис е малко по-мътен, другият е по-ясен. Но всеки един, който е участвал там, ще си понесе санкцията, нищо няма да бъде скрито от вас, както и от родителите на детето, както и от обществото по принцип. Засега са трима, но искам да си довършим докрай работата", обясни старши комисар Веселин Вътов, директор на ОД на МВР-Плевен.

Полицаите, участвали в побоя, ще бъдат отстранени от работа, докато тече разследването. Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни.

Прокуратурата се самосезира за побой над 19-годишно момче, проверяват участието на полицаи

От Районната прокуратура в Плевен днес в съобщиха, че са се самосезирали по случая. Установени са част от участвалите в конфликта лица, както и служителите на ОД на МВР в Плевен. Предстоят разпити на свидетели, установяване на други очевидци, в т.ч. и на италиански граждани, с които 19-годишният младеж вероятно е влязъл първоначално в конфликт.

Репортер: Дарина Цветкова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съотборник на Мартин Минчев в Спарта Прага призна, че е хомосексуален (Видео)
Съотборник на Мартин Минчев в Спарта Прага призна, че е хомосексуален (Видео)
Демерджиев изпраща обещаните на РСМ генератори на бедстващите в Турция
Демерджиев изпраща обещаните на РСМ генератори на бедстващите в Турция