НОВИНИ

Отвориха ледената пързалка до бившия стадион "Юнак"

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:57, 02.12.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Общество

В София отвори врати ледената пързалка в района на бившия стадион "Юнак". И там обаче има ограничения.

Кънките на лед от днес са сред малкото възможности в момента за спорт и забавления на открито в София. Студът и ледът не плашат никого и в този час има хора на пързалката.

Посетителите обаче трябва да спазват правилата - да свикнат да се пързалят със задължителните маски, както и да пазят дистанция един от друг.

От персонала пък обещават стриктна дезинфекция на кънките и пейките след всяка сесия от 90 минути, за да може пързалянето освен забавно да бъде и безопасно.

Много лед и много усмивки - новината за отварянето на пързалката тази година бе посрещната с още повече радост. Кънките обуха и цели семейства.

Двупосочното движение, дезинфектантите и призивите за носене на маски и спазване дистанция правят сезона на ледената пързалка малко по-различен.

"Капацитетът на пързалката е ограничен до 150 човека на сесия, тъй като пързалката е с 1200 кв.м размер, което прави по 8 квадрата свободно място на човек", каза Явор Маринов - управител на ледената пързалка.

И вместо рекламни пана на много места са закачени плакати с благодарности към медиците, които се грижат да бъдем здрави.

"Нека да спазваме мерките, за да облекчим работата на всички хора, които са на първа линия", каза Явор Маринов - управител на ледената пързалка.

Тази година другата ледена пързалка в района на езерото Ариана ще остане затворена заради епидемичната обстановка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиян Цветанов е европейски шампион по бокс
Кристиян Цветанов е европейски шампион по бокс
Щастлив край: Нападнотото с нож куче Белчо намери дом и грижовни стопани
Щастлив край: Нападнотото с нож куче Белчо намери дом и грижовни стопани