НОВИНИ

Пациент заплаши с пистолет лекар в бургаска болница

bnt avatar logo
от БНТ
11:57, 25.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Отново агресия срещу лекари. Пациент заплаши с газов пистолет лекар в бургаска болница. Мъжът извадил оръжие, ядосан, че чака твърде дълго. Агресивният пациент е задържан и вече е с обвинение за хулиганство. Може да получи 5 години затвор.

58-годишният мъж влязъл в Спешното отделение на болницата в бургаския комплекс "Меден рудник", за да потърси помощ за охлузните си рани. Тъй като имало други пациенти и трябвало да изчака реда си, ядосан заплашил с пистолет.

Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас: „Държал се е агресивно, заплашвал е служителите в болницата и определен лекар от спешния кабинет. В крайна сметка е отишъл на регистратурата, където е повдигнал тениската си и е показал, че е запасан с оръжие".

От болницата обясниха, че лекарят няма наранявания, разминал се е само с уплаха. Агресивният мъж е задържан малко по-късно до друго лечебно заведение, след като скрил пистолета си в храст.

По данни на Лекарския съюз 50% от медицинските лица в Бургаско са ставали обект на агресия, особено в местата, където пациентите изчакват своя ред".

Д-р Цветомир Цветков, председател на Лекарски съюз - Бургас: „Наскоро даже имаше подобен случай с подобна физическа агресия в Окръжна болница. Това е ежедневието. Не става само въпрос за физическото въздействие върху лекаря, но и за вербалната агресия от страна на пациенти. Думите понякога болят повече отколкото действията".

Лекарите отново настояват за повече полицейско присъствие, особено около Спешните центрове в болниците.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намалиха броя на зрителите на "Ролан Гарос" заради COVID-19
Намалиха броя на зрителите на "Ролан Гарос" заради COVID-19
БНТ 3 ще излъчва 30 часа на живо от „Ролан Гарос“
БНТ 3 ще излъчва 30 часа на живо от „Ролан Гарос“