НОВИНИ

Първи сняг: Каква е обстановката в страната?

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 30.11.2021
Чете се за: 03:40 мин.
У нас
Слушай новината

Времето в страната се влоши рязко. Сняг и силен вятър има в почти цялата страна. Непочистени улици и задръствания усложниха обстановката в страната.

СОФИЯ

Първият сняг в София доведе до проблеми с градския транспорт, непочистени улици и закъсали автомобили.

На територията на Столичната община в момента обстановката е спокойна, каза за БНТ директорът за аварийна помощ и превенция Красимир Димитров.

Притеснителното от сутринта са били падналите дървета. Подадени са над 520 сигнала за паднали клони и дървета. В разчистването са включени дори и фирми, които отговарят за озеленяването.

Повечето сигнали са за паднали клони. До 17.00 часа са обработени 80 сигнала.

В момента пътищата в София са "на вода", каза Димитров. Започнала е обработката на вътрешнокварталните улици, тротоарите и подходите към подлезите.

Причината за падналите клони е силният снеговалеж, с мокър сняг и вятър.

В кварталите "Слатина", "Младост", "Бъкстон" и "Борово" е имало и материални щети върху автомобилите, допълни Димитров.

Вижте повече във видеото:

ПРОХОД "ХАИНБОАЗ"

Тежкотоварен камион, превозвал палмово масло, се преобърна на Прохода "Хаинбоаз". Движението в района на инцидента беше затруднено. В следобедните часове камионът беше изтеглен с тежка техника.

АМ "ХЕМУС"

Огромна опашка от тирове се образува на магистрала "Хемус" заради снегопочистване. ТИР с румънска регистрация закъса между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка", в платното в посока София, и това доведе до големи задръствания на магистралата. Наложи се да бъде спряно движението на тежкотоварни камиони от Ботевград към София, за да може камионът да бъде изтеглен. Натоварено беше движението около "Витиня". Магистралата вече е почистена до асфалт.

ПЛЕВЕН

Тази сутрин снежната покривка в Плевен беше около 2 см, но успя да предизвика затруднения в движението в някои участъци. Рано сутринта имаше закъсали коли и товарен автомобил на пътя Ловеч - Плевен при село Брестовец. Причината - не добро оборудване на автомобилите и движение с летни гуми.

Затворен беше пътят Гривица - Плевен и пътят Плевен - Бяла. В момента ситуацията вече е спокойна. Пътищата са разчистени.

Няма кой да почиства пътищата в Русенско

100 машини са готови, ако времето отново се развали, да почистят пътищата. Няма сигнали за прекъсване на електрозахранването в Плевенска област, както и за паднали дървета.

Утре температурите в района се очаква да са около 10 градуса, което означава, че снегът вероятно ще се стопи.

Вижте повече във видеото

ПРОХОД "ПРЕДЕЛА"

На прохода "Предела" пътят е почистен до асфалт още от рано сутринта. Няма и закъсали тежкотоварни камиони. Такава е ситуацията в цяла Югозападна България. Снегът на обяд в района е спрял. Снегът обаче започва да се топи, така че апелът е да се внимава по пътищата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българка разпраща хиляди буркани с туршия из Европа
Българка разпраща хиляди буркани с туршия из Европа
Кмет вдига заплатите на служителите, които са ваксинирани срещу COVID-19
Кмет вдига заплатите на служителите, които са ваксинирани срещу COVID-19