НОВИНИ

Пътни строители блокираха отново центъра на София с искане за заплати и оставка на министъра

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:04, 12.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Пети пореден протест на пътностроителните фирми у нас, които искат държавата да им изплати близо 900 милиона лева за вече свършена работа.

Центърът на столицата тази сутрин отново беше блокиран за около 3 часа от строителна техника и протестиращи пред Министерския съвет, а малко след 11.00 ч. те се преместиха пред регионалното министерство.

В 12.00 ч. протестът приключи и недоволстващите се разотидоха. Те обаче запазват исканията си за оставка на служебния регионален министър Виолета Комитова и среща със служебния премиер Стефан Янев.

От 3 месеца нямаме никакви заплати. Искаме си парите. Аз и синът ми работим. Аз на внучката си не мога да дам 2 лв. да отиде на училище, обясни Валери Стоянов, пътностроител.

Вчера бяха направени внушения от висши държавни служители, че този протест е политически. Явно отново са били заети и не са слушали какво викат хората, все по-силно и по-силно, че техните искания са икономически. Пак го казвам бавно, за да може госпожа Комитова да го чуе. Икономически са единствените подбуди, които водят хората тук, заяви Георги Златев, ББК "Пътища".

От тук нататък ще продължим с протестите и искрено се надяваме, че премиерът ще вземи мерки за нормализиране на ситуацията в бранша. Искам още веднъж да се обърна към него. Г-н премиер, БК "Пътища" ще протестираме, докато ни чуят, заяви Стефан Чайков, председател на УС на ББК "Пътища".

В момента текат проверки на договорите с всички пътностроителни фирми. Техни представители са поканени в 13.00 ч. днес на среща с регионалния министър, така че развръзката предстои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниил Медведев е следващият съперник на Григор в Индиън Уелс
Даниил Медведев е следващият съперник на Григор в Индиън Уелс
Локо (Пловдив) започна подготовка за мача с Арда
Локо (Пловдив) започна подготовка за мача с Арда