НОВИНИ

Пътят на Цвети Пиронкова към успеха

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:03, 09.09.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
пътят цвети пиронкова успеха

След тригодишно отсъствие Пиронкова отново се завръща триумфално на корта. Българската тенисистка успя да опровергае очакванията на мнозина, че кариерата й е приключила след периода на майчинство.

"Всяко прекъсване и излизане от някаква генерална подготовка или линия е супер трудно и затова заслужава адмирации", каза в "Денят започва" на БНТ Мариана Ненова, член на Управителния съвет на БФ "Тенис".

За пръв път в турнирите от Големия шлем в четвъртфиналите има три състезателки, които са майки - Пиронкова, Уилямс и Виктория Азаренка.

"Даже Корне казва, че може би ключът е в майчинството, а не в бекхенда или други удари", допълва Ненова.

Завръщането на Пиронкова приковава вниманието и на медиите отвъд Океана. "Невероятно", "фантастично" - това са само част от от суперлативите, които получава българската ракета.

"Цветана показа една невероятна стабилност, едно непрекъснато израстване. Тя доказа, че може да победи всяка една от световните топ 10-20 в света", категоричен е д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис.

Според експерти Пиронкова отваря нова страница в кариерата си в един от най-необичайните сезони в тениса, белязан от COVID-19. Спирането на турнирите и решението на някои от най-добрите състезатели да пропуснат US Open отварят възможност, която родната ни тенисистка превръща в свой успех.

"Тя винаги е искала да докаже, че знае как може да победи. Надявам се и тази вечер да направи едно малко чудо", казва Георги Крумов.

Феновете се надяват тази вечер Пиронкова да надиграе носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс и няколко дни преди 33-я си рожден ден да намери място в полуфиналите.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраняват събирания на повече от шестима души в Англия
Забраняват събирания на повече от шестима души в Англия
АЕЖ призова МВР да уважава работата на журналистите по време на протестите
АЕЖ призова МВР да уважава работата на журналистите по време на протестите