НОВИНИ

Започна големият тенис сблъсък Пиронкова срещу Уилямс

пиронкова уилямс големият тенис сблъсък започва точно
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:26, 09.09.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Спорт

В 19 ч. българско време Цветана Пиронкова се изправи срещу американката Серина Уилямс в мач от четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ.

Първият сет на мача завърши с успех за българката - 6:4 за Цветана Пиронкова.

Пиронкова се завърна триумфално в големия тенис, след като прекъсна за 3 години поради майчинство. Още по-любопитното е, че освен нея, сред четвъртфиналистките в турнира има останали още две майки - Серина Уилямс и Виктория Азаранка.

За Пиронкова това е първа поява на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Двубоят срещу легендарната Серина Уилямс е първи в програмата на централния корт - Артър Аш Стейдиъм. Статистиката не е в полза на българката, която никога досега не е побеждавала тази съперничка.

Близо 3 години извън корта и едно феноменално завръщане. Рейдът на Пиронкова към четвъртфиналите включваше двусетови категорични победи над Людмила Самсонова, Гарбиние Мугуруса и Дона Векич, а в осминафиналите дойде и същинският тест за волята на пловдивчанката.

Епичният успех над Ализе Корне осигури достоен подарък за усилията на Цвети - среща с непреходната Серина Уилямс. Американката е устремена към 24-та титла от Големия Шлем, като само на кортовете на Флашинг Медоус е триумфирала внушителните 6 пъти.

Това ще е първи мач между двете от 5 години насам, като до момента балансът е изцяло в полза на по-малката от сестрите Уилямс - 4:0.

Любопитен нюанс в мача е, че и Пиронкова, и Уилямс вече са майки, а сред четвъртфиналистките има още една дама, която вече има отроче - Виктория Азаренка.

Иначе - в горната част на схемата вече са известни двете полуфиналистки - Наоми Осака елиминира с 6:3, 6:4 Шелби Роджърс, също в 2 сета Дженифър Брейди отстрани Юлия Путинцева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 000 лева глоба и три месеца условно за мъж от Сливен, нарушил карантината
10 000 лева глоба и три месеца условно за мъж от Сливен, нарушил карантината
63-а вечер на протест в София
63-а вечер на протест в София