НОВИНИ

Пендиков се яви в съда в Охрид, процесът е срещу един от биячите му

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:15, 31.05.2023 (обновена)
Чете се за: 03:05 мин.
По света
Слушай новината

Христиан Пендиков и подсъдимият за побоя му Илия Спасески застанаха за първи път очи в очи след 19 януари, когато секретарят на българския клуб Цар Борис Трети в Охрид беше пребит на брега на Охридското езеро. Пендиков се яви на делото срещу Спасески, но така и не беше изслушан от съда.

Съдът прие като нови доказателства всички лекарски документи за лечението на Пендиков в България, от които трябва да стане ясно дали телесната повреда е средна или тежка.

Това стана повод защитата на Спасески да поиска отлагане на делото, за да се запознае с новите доказателства.

Съдът отказа и адвокатите демонстративно напуснаха съдебната зала, като оставиха подсъдимия без защита. Така буквално принудиха съда да отложи делото и провалиха разпита на Христиан Пендиков.

Христиан Пендиков влезе в съдебната зала заедно с адвоката си 10 минути преди началото на делото, а подсъдимият Илия Спасески се появи буквално секунди преди съдията и не погледна Пендиков в очите.

Вещите лица и свидетелите също бяха в залата и декларираха, че са готови да дадат показания. Защитата на Спасески обаче влезе в спор с прокуратурата за новите доказателства, които били внесени в последния момент и поиска отлагане, което съдът отхвърли.

Спор предизвика и експертизата на приетия вече като доказателство видеозапис от охранителна камера на побоя над Христиан Пендиков. Според отговор от македонското вътрешно министерство не можело да се направи лицево разпознаване на участниците в него.

Съдът беше принуден да отложи делото за 12 юли, когато да разпита първо Христиан Пендиков. Пендиков се връща в България, за да продължи лечението си.

Вчера Пендиков е дал подробни показания пред прокуратурата, включително и за втория нападател. Сега от обвинението трябва да преценят дали да повдигнат обвинение и да започне дело и срещу жител на Битоля, за който се твърди, че е вторият участник в побоя.

Според наши източници това е Борче Ангелов. Той беше задържан за кратко около седмица след побоя от 19 януари, но тогава беше освободен, тъй като нямаше достатъчно доказателства за него.

Вижте повече в прякото включване на Иво Никодимов от Охрид

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сабаленка продължава по план на Ролан Гарос, Стивънс и Павлюченкова също са в третия кръг
Сабаленка продължава по план на Ролан Гарос, Стивънс и Павлюченкова също са в третия кръг
Спортният директор на Борусия Дортмунд за трансфера на Белингам: Все още нищо не се е случило
Спортният директор на Борусия Дортмунд за трансфера на Белингам: Все още нищо не се е случило