НОВИНИ

Пореден обстрел в Белгородска област - евакуират децата

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:36, 31.05.2023
Чете се за: 02:30 мин.
По света
Слушай новината

Москва нарече тревожна ситуацията с обстрелите на руската Белгородска област, за които обвинява Украйна. Руската страна съобщи за удари с дронове в две руски петролни рафинерии, недалеч от най-големите терминали за износ на петрол. Засега няма коментар от Киев. Владимир Путин и Володимир Зеленски планират да посетят Турция, но по различно време, съобщава украинската агенция УНИАН.

Четирима цивилни са ранени при масиран ракетен обстрел в село Шебекино в Белгородска област в Русия, която граничи с Украйна. Двама от тях са в болница.

Управителят на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи още, че са пострадали жилищни сгради, частни къщи, училище и автомобили. Според Гладков областта е била подложена на обстрел над 260 пъти през деня. Кремъл изрази загриженост.

"Загрижени сме за тази ситуация, обстрелът на граждански обекти там продължава. Не чухме нито една осъдителна дума от която и да е страна на колективния Запад", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Русия ще евакуира стотици деца от селата по границата си с Украйна предвид "влошаващата се ситуация" в западната Белгородска област, съобщиха руските власти. Деца евакуира и украинската полиция от бахмутския район.

Пожар избухна в руската Афипска петролна рафинерия в краснодарския край, вероятно предизвикан от нападение с дрон, обяви губернаторът на областта. Жертви няма, огънят е потушен. Няма информация кой е атакувал, но Русия обвини Украйна за нарастващия брой на подобни нападения във вътрешността на федерацията.

Очаква се Владимир Путин да посети Турция, а след него това да направи и Володимир Зеленски. Двамата ще обсъдят с домакините хода на войната и зърнения коридор, съобщава украинската агенция УНИАН.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От БФХГ благодариха на министър Весела Лечева след решението за залата за художествена гимнастика на стадион "Раковски"
От БФХГ благодариха на министър Весела Лечева след решението за залата за художествена гимнастика на стадион "Раковски"
Разпити по "Барселонагейт": Какво разказаха Ивайла Бакалова и Валентин Златев (ОБЗОР)
Разпити по "Барселонагейт": Какво разказаха Ивайла Бакалова и Валентин Златев (ОБЗОР)