НОВИНИ

Пенсиите ще се изплащат от 7 до 16 април

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:38, 01.04.2020 (обновена)
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

От "Български пощи" съобщават, че през април пенсиите ще се изплащат с удължен график. В дните за изплащане за пенсии ще има осигурен коридор до 12 ч. на обяд, в който ще се обслужват само пенсионери.

И още извънредни мерки: хората над 68 години могат да получават пенсиите си по домовете, ако заявят това в пощенския клон, където ги обслужват.

Пенсиите ще се изплащат от 7 до 16 април. За тези, които не успеят да си вземат парите в този период, ще има още една възможност да го сторят между 21 и 23 април включително.

Деян Дънешки, изпълнителен директор на "Български пощи": Създадена е организация по време на изплащане на пенсиите да има осигурен времеви коридор,който до 12 часа на обяд ще бъдат обслужвани само пенсионери, т.е. всички други клиенти на дружеството ще бъдат обслужвани извън този период.

Възрастните не трябва да забравят, че преди да тръгнат за пощенските клонове е добре да си сложат маски и ръкавици. Предпазни мерки са взети и за служителите на гишетата.

От "Български пощи" призовават стриктно да се спазват предварително изготвените графици,които се намират във всяка пощенска станция. Настояват също при получаване на пенсиите хората да спазват безопасно разстояние един от друг, което да е минимум 2 метра.

Хората над 68 години имат възможност да получават пенсиите си по домовете. Преди това обаче трябва да бъде подадено заявление в съответната пощенска станция. При нужда възрастни хора може да изпратят свой близък, който с еднократно пълномощно да получи пенсията им.

Деян Дънешки, изпълнителен директор на "Български пощи": Допълнително е разработена и възможност да се получат пенсиите без пълномощно от лица близки на пенсионера, това са пълнолетни деца, съпруг, съпруга, родители. По този ред обаче се получават пенсии в размер максимум до два пъти размера на минималната пенсия.

Един милион и 246 хиляди души ще получат към пенсията си този месец и великденска добавка от 40 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карантина на остров: Българин прекарва пандемията изолиран на Филипините
Карантина на остров: Българин прекарва пандемията изолиран на Филипините
Как се прави бизнес във виртуални офиси
Как се прави бизнес във виртуални офиси