НОВИНИ

Пешеходец е с опасност за живота, блъснат от шофьор, употребил марихуана (ОБЗОР)

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:00, 18.07.2022
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

38-годишен мъж е в болница и с опасност за живота след като беше блъснат от кола, докато пресича. Шофьорът на автомобила е с положителна проба за марихуана. Инцидентът стана по обяд на оживен булевард в София.

41-годишният Адриан Христов призна, че преди два дни е употребил марихуана. Неговата версия е, че пешеходецът е пресичал на червено. Инцидентът е станал около 12.00 часа на столичния булевард "Тодор Александров".

"Аз в дясно платно нямах видимост и се удари в мен. Тичаше, имаше свидетели тук, които са дали показания, че той ми е пресякъл на червено. Аз извиках първо линейка, после извиках и полицията, притесних се за човека. За какво да чувствам вина? Човекът е пресякъл на червено, аз карам на зелено, за какво да чувствам вина? Мога да почувствам малко вина, че преди два дни съм дръпнал марихуана, но не мисля, че след два дни това нещо ми седи в кръвта", заяви Адриан Христов.

Водачът, блъснал пешеходец в София, призна, че е употребил марихуана, и каза, че не чувства вина

"Пешеходецът е пресичал бул. "Тодор Александров", но за момента категорично не може да се твърди дали е пресичал на пешеходната пътека, в района на пешеходната пътека или извън нея. Възможно е и автомобилът да е на червено, възможно е пешеходецът да е на червено - всички хипотези са възможни до доказване на вината", допълни инспектор Радослав Кръстев от група "Тежки ПТП" към СДВР.

Христов призна, че и друг път е опитвал марихуана, но не употребява често. След инцидента обяснил на полицаите, че е имал повод. Тестът му за алкохол е отрицателен. По данни на МВР мъжът е член на фракция към столична футболна агитка, но той отрича.

Шофьор с положителна проба за канабис блъсна пешеходец в София, пострадалият е с опасност за живота

"Субективна е преценката дали и човекът е адекватен или не е, тъй като различните видове психотропни вещества оказват различно влияние върху всеки отделен организъм, така че не мога да твърдя дали е бил или не е бил, не е залитал, не е падал", каза още инспектор Радослав Кръстев.

Предстои да бъдат разпитани свидетели. Очакват се и резултатите от кръвната проба на шофьора.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Звездите на ПСЖ предизвикаха фурор в Токио, 13 000 се събраха да гледат Меси, Мбапе и Неймар
Звездите на ПСЖ предизвикаха фурор в Токио, 13 000 се събраха да гледат Меси, Мбапе и Неймар
Шофьор в нетрезво състояние помете четири автомобила в центъра на Русе
Шофьор в нетрезво състояние помете четири автомобила в центъра на Русе