НОВИНИ

С тържествена церемония София отбеляза годишнината от рождението на Васил Левски

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
13:24, 18.07.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

185-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата беше почетена и в столицата. Пред бюст-паметника на Васил Левски в Борисовата градина имаше тържествена церемония.

Включиха се Гвардейският духов оркестър, мъжкият вокален ансамбъл "България", прозвучаха стихове в памет на Апостола. Поднесени бяха венци и цветя от президента Румен Радев, премиера Кирил Петков, столичния кмет Йорданка Фандъкова и Министерството на отбраната. Словото в памет на Васил Левски тази година произнесе философът, университетски преподавател и телевизионен водещ Андрей Захариев.

"Ако Левски ни вижда, а той сигурно ни вижда, той с голяма радост, възрадвайки се, той оценява единението на българската нация, а именно това, че съвременната българска нация, разбирайте българското общество, е твърдо обединено около идеята за уважаването на чуждото различие, за уважаването на мнението и позицията, че българското общество за мен, убеден съм, в много по-голямата си част е твърдо обединено около идеята, че демокрацията, която съществува и която е конституцирана, е твърдо обединено около това, че този е пътят и този е пътят, който ни е завещал Апостолът. И той, сигурен съм, се радва на това единение."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Динамо Загреб и Шкупи застават на пътя на Лудогорец в Шампионската лига
Динамо Загреб и Шкупи застават на пътя на Лудогорец в Шампионската лига
Локомотив София привлече Антонио Вутов
Локомотив София привлече Антонио Вутов