НОВИНИ

Петър Лесов се надява боксът и щангите да останат в олимпийското семейство

Петър Лесов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 15.12.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Боксът и вдигането на тежести ще останат в олимпийската програма. В това вярва олимпийският шампион по бокс от 1980 година Петър Лесов.

„Аз мисля, че ще се стигне до някакво споразумение – боксът и щангите да останат олимпийски спортове. Те са едни от създателите на Олимпиадите. Сега това става заради съдийството и проблемът е между МОК (Международният олимпийски комитет) и АИБА (Международната боксова асоциация). Аз мисля, че ще се стигне до договореност, всичко да се изчисти, да стане както трябва, да се изчисти боксът и да продължи да участва в Олимпийските игри“, сподели Петър Лесов пред БНТ.

Боксът, щангите и петобоят имат време до 2023 година да решат проблемите си

Боксът, вдигането на тежести и модерният петобой не фигурират в списъка с 28 спорта, които ще бъдат предложени за включване в програмата за Лос Анджелис на сесията на МОК през февруари 2022 година.

Тези три спорта имат време до сесията на МОК през 2023 година да направят реформи и да останат в олимпийското семейство. Тогава ще бъде взето крайното решение за участието им на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

„Аз ако съм състезател и знам, че няма да мога да участвам на Олимпиада, просто ще спра да се състезавам“, добави олимпийският ни шампион.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студентите от Медицинския факултет на СУ възобновяват занятия от утре
Студентите от Медицинския факултет на СУ възобновяват занятия от утре
Парламентът наложи мораториум върху цените на ток, вода и парно
Парламентът наложи мораториум върху цените на ток, вода и парно