НОВИНИ

Петър Лесов: Станимира ще вземе своя медал в Париж

петър лесов станимира вземе своя медал париж
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
14:09, 30.07.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Бокс
Слушай новината

Олимпийският шампион от Москва 1980 и личен треньор на Станимира Петрова - Петър Лесов, изрази увереност, че звездата ни в женския бокс ще остане на ринга и ще спечели медал от Игрите в Париж през 2024.

След злощастния развой на събитията в Токио и отпадането на българката на 1/8-финалите в категория до 57 килограма на Олимпийските игри, Станимира обяви, че обмисля да спре с бокса.

Лесов обаче вярва, че двамата имат недовършена работа и след заслужена почивка ще започнат подготовка именно към турнира във френската столица.

„Нормално е Станимира да е разстроена. Аз самият също още не мога да се успокоя след развоя на събитията. За мен тя загуби първия рунд срещу колумбийката, но спечели последните два. Доста е странно това съдийство. Виждате как двама дават 30:27 за нас, други двама в обратна посока. Все едно са гледали различна среща. Но вече нищо не можем да направим. Искам тя сега да си почине, да отминат емоциите и след това съм сигурен, че ще се върнем в залата. Казах й, че имаме примери много в това отношение. Серафим Тодоров е такъв случай – спечели сребърен медал на третата си олимпиада. Стефка Костадинова също й се обади, за да ѝ каже, че шансът ѝ е в Париж. Вярвам, че така ще стане”, сподели за БФ Бокс Петър Лесов.

Легендата допълни, че очаква Стойка Кръстева и Даниел Асенов да се върнат с медали от Токио, при това дори златни.

Тайсъна от Кукорево ще боксира в събота от 11:30 часа с испанеца Габриел Ескобар за място на 1/4-финалите в категория до 52 килограма.

Стойка ще играе в неделя от 11:15 срещу китайката Юан Чан за влизане в полуфиналите.

„Още преди да тръгнем за Токио казах, че тримата ни състезатели имат шанс да се борят за златото. Станимира отпадна и сега Стойка и Даниел имат шанс за титлата, защото нашите състезатели са малко, но качествени. На тези категории точно през 8 години ставахме олимпийски шампиони, а малко нарушихме традицията напоследък, така че време е отново да сме на върха в тези категории. Почти съм убеден, че и двамата ще се завърнат с медали. Стойка е много опитна състезателка и винаги се настройва срещу следващия противник. С треньора й Борислав Георгиев са гледали видеа, знаят какви удари получава китайката, знаят какво да очакват. Даниел показа такава игра, че ако я повтори срещу испанеца, ще победи с 5:0 гласа. Не мисля, че съперникът му е от неговата класа”, каза още Петър Лесов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриела Петрова няма да скача на финала в Токио
Габриела Петрова няма да скача на финала в Токио
Локомотив Пд ще бъде поставен в плейофа за Лига на конференциите
Локомотив Пд ще бъде поставен в плейофа за Лига на конференциите