НОВИНИ

Стойка Кръстева е на 1/4-финал в Токио след победа с пълно съдийско единодушие

стойка кръстева финал токио победа пълно съдийско единодушие
bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 29.07.2021
5112
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската боксьорка Стойка Кръстева се класира за 1/4-финалите на олимпийския боксов турнир в Токио.

Двукратната европейска шампионка победи с пълно съдийско единодушие от 5:0 гласа американката Вирджиния Фукс в 1/8-финалната фаза на категория до 51 килограма.

Кръстева познава добре своята съперничка, тъй като двете се срещнаха на 1/2-финалите за Купа "Странджа" тази година, а Стойка стигна до успех с 4:1 съдийски гласа, след което спечели и златния медал.

Ето как се разви срещата:

Кръстева влезе много концентрирана в мача и държеше съперничката си на дистанция, като чакаше удобен момент за атака. Стойка успя да нанесе няколко точни удара в главата на Фукс, но битката бе изключително изравнена и до последно не се знаеше кой ще спечели рунда. Все пак българската боксьорка излезе победоносна след първите три игрови минути с 3:2 съдийски гласа.

Вторият рунд започна с по-агресивна и настоятелна игра на Кръстева. Българката продължи да държи на безопасна дистанция американката и атакуваше смело. Стойка нанесе няколко точни удара в главата на Фукс, която се поизмори и заслужено българката спечели рунда с пълно съдийско единодушие с 5:0 гласа от реферите.

В последните три игрови минути Вирджиния Фукс се опита да обърне развоя на срещата в своя полза, но опитите ѝ да спечели рунд с пълно съдийско единодушие бяха неутрализирани още в зародиш от феноменалната защита на Кръстева. Стойка взе инициативата в свои ръце в самия край на рунда, което ѝ отреди победата с пълно съдийско единодушие от 5:0 гласа!

Победата над Фукс днес изпрати Стойка Кръстева на 1/4-финалите на олимпийския турнир в Токио. Там двукратната европейска шампионка и двукратна сребърна световна медалистка може да срещне поставената под №2 в схемата Юан Чан от Китай или британката Чарли Дейвисън.

В 1/4-финалите на боксовия турнир Стойка Кръстева ще срещне поставената под №2 в схемата Юан Чан от Китай, като срещата ще се състои в неделя (1 август) от 11:15 ч. българско време!

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обрат по делото за собствеността на двореца "Врана"
Обрат по делото за собствеността на двореца "Врана"
До 40 часа допълнително обучение на децата през лятото
До 40 часа допълнително обучение на децата през лятото