НОВИНИ

Петър Мицин е финалист на европейското първенство по плуване в малък басейн, достойно представяне на Габриела Георгиева и Диана Петкова (ОБЗОР)

Българското представяне в третата финална сесия от еврошампионата в Румъния

петър мицин спечели световната титла 400 метра свободен стил юноши
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 07.12.2023 (обновена)
9691
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Добри резултати за българите след третата финална сесия по време на европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени, Румъния.

Още в първата дисциплина за вечерта Габриела Георгиева завърши осма във финала на 200 метра гръб, за който тя се класира с нов национален рекорд - 2:04.37 минути и 4-о време в полуфиналите.

Диана Петкова завърши шеста в дисциплината 100 метра съчетано. Българката даде време от 58:95 секунди. Националката даде пето време в полуфиналите вчера с нов национален рекорд 58.81 секунди, но след състезанието бе дисквалифицирана от съдиите. За щастие, след контестация от българския щаб решението бе преразгледано.

Петър Мицин се класира на финал на 200 метра бътерфлай с време от 1:53.77, което е неговото най-добро постижение в дисциплината.

В сутрешната сесия днес имаше и още един българин - Калоян Левтеров, който участва на 100 метра гръб. Левтеров завърши седми в четвърта серия с резултат 52:46 секунди и записа национален рекорд. Той стана и първият българин с време под 53 секунди. Резултатът му обаче не стигна за полуфинал и така нашето момче се нареди на 21-о място в сериите, което той раздели със сърбина Никола Ацин.

Главният мениджър на националния отбор на България по плуване Кристиян Минковски не спести комплиментите си към българските плувци.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Киев въведе пореден пакет санкции срещу Москва
Киев въведе пореден пакет санкции срещу Москва
Кристиян Минковски пред БНТ: Очаквам още лични постижения и добри класирания
Кристиян Минковски пред БНТ: Очаквам още лични постижения и добри класирания