НОВИНИ

Петър Петров, "Възраждане": Ще призовем всички партии да се обединят срещу ДПС за втория мандат

bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 03.07.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес се случи това, че очевидно се прескочиха както първият мандат, който бе неуспешен при гласуването, така и втория, който също няма да бъде успешен, защото ако групата на ДПС в цялост оцелее и запазят втората си позиция и им бъде връчен втория мандат от президента, ние от "Възраждане" ще призовем всички партии да се обединят срещу тях - това коментира в студиото на "Още от деня" Петър Петров, зам. председател на ПГ на "Възраждане".

"Видяхте, че успяхме да убедим останалите политически партии да има една анти ГЕРБ и ДПС опозиция, която имаше превес поне при три гласувания. Ние не подкрепихме правителството, което беше предложено от ГЕРБ, което е силно политическо и ако същото беше получило доверието на мнозинството, разбира се, щеше да доведе до едни времена, които ние от "Възраждане" не искаме да се повтарят", поясни той.

Петър Петров каза още, че от "Възраждане" могат да убедят всички политически сили, така че да попречат на това, което прави ДПС да определя по мафиотски начин реда в държавата. Убеден е, че и през следващите дни ще има такова обединение срещу ГЕРБ и ДПС:

"Не можем да оставим ДПС да управлява държавата и да превръща даже ГЕРБ в техен партньор, защото това, което олицетворява ДПС е едно мафиотизиране на българската политика. Битката е срещу всички тези политически сили на статуквото, които до момента доведоха България до това, което е и сринаха доверието на българските граждани в обществото."

"Възраждане" не подкрепиха първия мандат на ГЕРБ, няма да подкрепят и втория мандат на ДПС и искат третия мандат да бъде връчен на тях и тогава ще търсят подкрепа за правителство, което да изолира ГЕРБ и ДПС, добави още Петър Петров.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн: Париж ми е любим град, със сигурност ще има допълнителна тръпка
Боряна Калейн: Париж ми е любим град, със сигурност ще има допълнителна тръпка
Още четири олимпийски квоти за българската лека атлетика за Париж 2024
Още четири олимпийски квоти за българската лека атлетика за Париж 2024