НОВИНИ

Петър Величков: Димитър Бербатов е легетимно избраният преиздент на БФС

петър величков два конгреса
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:16, 20.03.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов в битката на бившия футболист за президентското място в БФС говори за предаването "Арена спорт", за да коментира изборът на Бербатов за президент на централата.

Величков отговори и на твърденията на заместник изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов, който по-рано в предаването сподели, че от БФС са протегнали ръка за обединение, която обаче е била отхвърлена.

"Такова протягане на ръка няма как да бъде прието. Ние говорим за обединение около провеждане на един нормален конгрес, на който всички клубове да получат възможност да участват. Обединение за бъдещето на българския футбол под ръководството на Михайлов не може да се случи. Смятам, че нещо подобно не би могло да бъде продуктивно. Освен това не знам защо наричат този конгрес алтернативен. Запрянов е журналист и вероятно са му написали какво трябва да каже, но той беше единствено прав за това, че дори когато един конгрес отмине, той си остава записан в търговския регистър. Конгресът на 18 март беше напълно легитимно свикан и вписан в регистъра. БФС направи опит да го отмени, но не спаси Закона. Дневният ред на конгреса може да бъде променен само до 30 дни преди провеждането му. Респективно, няма как и да бъде отменен до 30 дни преди провеждането му", сподели Величков.

Той разкри още, че конгресът от 18 март е бил напълно легитимен, тъй като е спазил Законовия ред и Устава на БФС.

"Истината е, че конгресът, който се проведе е същият, който беше свикан от изпълкома за 18 март 2022 година. Този конгрес не е бил отменян, но от БФС решиха да не се явят на него, защото знаеха какво ще се случи. Аз бих посъветвал адвокатските кантори, които работят с БФС, те да се изкажат по темата. Нека повече не спекулираме. Не е имало алтернативен конгрес или конгрес на Бербатов. Това беше конгрес на БФС. Той беше свикан за 10.30 часа и след като в рамките на един час никой от ръководството на БФС не се появи, в 11.30 час конгресът започна, както е по Закон и по Устав. Защо се проведе с толкова малко отбори, трябва да попитате БФС. Оттам направиха всичко възможно да излъжат клубовете, за да не им позволят да издигнат своите кандидати", разкри Величков, който беше и в ролята на водещ на събитието на 18 март.

На въпроса кой е настоящия президент на централата Петър Величков отговори: "Легитимният президент и изпълком на БФС са тези, избрани на конгреса на 18 март. Това е много ясно казано в устава. Предстои вписване на новото ръководство", завърши Петър Величков.

Целия разговор с Петър Величков вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
919 са новите случаи на коронавирус у нас
919 са новите случаи на коронавирус у нас
Ясен Петров: Борислав Михайлов е президент на БФС, националният отбор разполага с топ колектив
Ясен Петров: Борислав Михайлов е президент на БФС, националният отбор разполага с топ колектив