НОВИНИ

Петър Занев: Не съм оптимист за българския футбол

Петър Занев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 05.12.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Пирин Петър Занев сподели, че не е оптимист за българския футбол в интервю за предаването "Арена спорт".

"Обмислях да откажа последните повиквателни, но смятах, че има какво да дам. За съжаление си сверих часовника и прецених, че не съм на това ниво, визирайки мача с Швейцария. Не съм оптимист за българския футбол. Старая се да съм оптимист, но ако държавата не помогне на клубовете да създадат нужните условия поне за подрастващите, не виждам как ще се случат нещата. Преди 3 - 4 години казах на момчетата, че във водещите отбори играят по 1 - 2 българина. Водещите отбори трябва да захранват националния отбор. Ядрото на националния отбор трябва да се състои от българи, които играят в чужбина. Доста са сбъркани нещата. Политиката на клубовете трябва да се промени, защото нямаме кадри. За съжаление никой не предприема нищо. Не съм против чужденците, те трябва да покачват нивото на българския футбол, но не да са за сметка на български талантливи момчета", категоричен е той.

Бившият играч на ЦСКА разкри очакванията на си преди срещата със столичния тим. Тя е по-специална както за него, така и за другите бивши футболисти на "червените" Николай Бодуров и Станислав Манолев.

"Амбицирани сме да спечелим, опрени сме до стената. Когато се стигне до такава ситуация, винаги е неприятно. Когато даден отбор не върви, треньорите поемат вината. Ние футболистите също имаме вина. Резултатите ни се дължат на слабата ни игра на терена", коментира играчът на благоевградчани.

Той даде и мнението си за състоянието на столичния клуб.

"ЦСКА започна да играе доста силно, под ръководството на Стойчо Младенов, но свалиха оборотите. Не съм аз човекът, който да коментира", допълва националът.

Двубоят между Пирин и ЦСКА от 18-ия кръг на родния елит започва в 16.45 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирела Демирева: Мечтая и работя за световния рекорд
Мирела Демирева: Мечтая и работя за световния рекорд
Каква е цената на рибата преди Никулден?
Каква е цената на рибата преди Никулден?