Петърч - след три дни борба с прииждащите води

от БНТ
19:50, 16.01.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

След наводненията днес започна и разчистването на плаващото сметище в река Искър. А ситуацията в най-засегнатите от наводненията софийски села постепенно се нормализира.

Къщата на Цветанка Стойкова е точно до река Блато, която при проливните валежи от последните дни излезе от коритото си. След три дни борба с прииждащите води, Цветанка и семейството успяват да отводнят двора си.

"Щетите са - това е, дето бараките се наводниха, има малко дърва... Добре, че не влезе по-нататък, в къщата", споделя Цветанка.

Над 150 къщи бяха надводнени в село Пeтърч предните дни. За щастие ситуацията тук вече започна да се нормализира, а комисия от общината е започнала да обикаля по къщите, за да описва щетите.

Прогнозите за ниски температури обаче са и за следващите дни.

"Утрешният ден и в понеделник температурите още ще се понижат, минималните на места ще достигат и до минус 14 градуса, а дневните почти в цялата страна ще останат отрицателни. За утрешния ден вече и в планините планинарите нека да са подготвени има условия, при които могат да се получат измръзвания", прогнозира Евгения Трайкова от НИМХ.

След чувствителното застудяване в следващите два дни, се очаква температурите до края на месеца да се повишават.

Репортер: Гергана Гайдарова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Електроенергийната система е готова да поеме потреблението на ток
Електроенергийната система е готова да поеме потреблението на ток
Десетки глобени за нелегални партита в три заведения в Пловдив
Десетки глобени за нелегални партита в три заведения в Пловдив