НОВИНИ

Петима от чужденците на ЦСКА отказали да играят срещу Ботев (Пловдив), Йомов титуляр

bnt avatar logo
от БНТ
17:22, 19.05.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Петима от чуждестранните футболисти на ЦСКА са отказали да вземат участие в шампионатния двубой срещу Ботев (Пловдив), който трябва да започне в 18:00 часа на стадион "Българска армия".

Това са Йоан Баи, Амос Юга, Маурисио Гарсес и Брадли Мазику, чийто договор с клуба изтича в края на сезона, като трима от тях, без Гарсес, не са в групата на "червените" за мача с "канарчетата".

Причината за отказа на състезателите е, че по-рано през деня гневни привърженици на ЦСКА ги самеряха с бутилки, клони и банани при опита да футболистите да влязат на "Армията" през входа на сектор "А" на съоръжението.

Вратарят Густаво Бусато също не е пожелал да се появи на терена, но той все пак е записан сред резервите на Алън Пардю, които са само пет наброй. Гарсес е сред тях.

Прави впечатление, че Георги Йомов е титуляр само три дни, след като семейството му бе замесено в престрелка на бензиностанция.

Шанс за изява получава младият Християн Петров, а Федерико Варела сменя Греъм Кери в стартовата единадесеторка.

Стартови състави:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 4. Мено Кох (К), 3. Жеферсон, 6. Християн Петров, 15. Тибо Вион, 24. Карло Мухар, 10. Георги Йомов, 5. Федерико Варела, 30. Яник Вилдсхуд, 9. Жорди Кайседо.

Ботев (Пловдив): 13. Хидайет Ханкич, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мертенс, 8. Тодор Неделев (К), 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 15. Джеймс Ето‘о, 22. Реда Рабей, 24. Роберто Пунчец, 26. Джак Лейн.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бащата на Георги Йомов остава в ареста
Бащата на Георги Йомов остава в ареста
БФС пусна в продажба билетите за първите домакински мачове на България от Лигата на нациите
БФС пусна в продажба билетите за първите домакински мачове на България от Лигата на нациите