НОВИНИ

Петко Христов игра едно полувреме при загуба на Специя

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:13, 08.05.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
петко христов игра едно полувреме загуба специя
Слушай новината

Българският национал Петко Христов записа едно полувреме игра за клубния си тим Специя при домакинското поражение с 1:3 от Аталанта в среща от 36-ия кръг на италианската Серия "А".

Христов започна двубоя като титуляр, но в 16-ата минута той и съотборниците му вече изоставаха в резултата след попадение на Луис Муриел.

Домакините все пак реагираха сравнително бързо и точно след половин час игра възстановиха равенството чрез Даниеле Верди.

За началото на второто полувреме Петко Христов пък бе заменен Аркадиуш Реца, но въпреки тази промяна Спеца допусна нови два гола, като Берат Джимсити беше точен в 73-ата минута, а три преди края на редовното време Марио Пашалич оформи и крайното 3:1 в полза на "бергамаските".

С тази победа отборът на Джан Пиеро Гасперини се изравни по точки с тима на Рома в битката за участие в Лига Европа през следващия сезон, но за момента "вълците" са по-напред в подреждането заради по-добрата си голова разлика, а освен това имат и мач по-малко.

Четвъртата поредна загуба пък остави Петко Христов и Специя на 16-та позиция на пет точки от зоната на изпадащите. До края на сезона остават само два кръга.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алекс Лазаров потегли с успех в квалификациите на "Чалънджър" в Казахстан
Алекс Лазаров потегли с успех в квалификациите на "Чалънджър" в Казахстан
ДПС да се готви за предсрочни избори, призова Мустафа Карадайъ
ДПС да се готви за предсрочни избори, призова Мустафа Карадайъ