НОВИНИ

ПФК ЦСКА-София получи разрешително за реконструкцията на стадион "Българска армия"

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
16:41, 05.10.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
стадион българска армия струва милиона лева
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

ПФК ЦСКА получи разрешителното за реконструкцията на стадион „Българска армия“.

"Запомнете този ден. Денят, в който се преборихме за нашата мечта, за нашия дом.
Минаха години, през които се надявахме и вярвахме, оставахме разочаровани, чувствахме се лъгани, бяхме безпомощни, но не се предадохме. След всеки удар се изправяхме и намирахме решение. Изтърпяхме много, но бяхме заедно и не се отказахме. Не позволихме нито за миг мечтата ни да избледнее. Напротив – след всяко „не“ амбицията ни растеше, след всяко „да“ вярата преливаше. Знаехме, че рано или късно ще сбъднем и тази своя най-голяма цел. Ето, че този момент настъпи. Получихме така заветния документ. Получихме възможността да построим сами новия ни модерен стадион.
Благодарим на всички замесени държавници и участници в решенията да се стигне дотук! Благодарим и на онези от вас, които не спряха да вярват в нашите намерения, които ни подкрепяха и не наливаха масло в така и така силно бушуващия огън. А на онези, които до последно не вярваха, които провокираха и подкопаваха искаме да кажем едно – любовта винаги ще бъде по-силната движеща сила. А искрената обич към ЦСКА надделява над всичко.
Оттук нататък предстои 14-дневен срок, който трябва да изтече, за да влезе документът в сила. След изтичането на установеното по закон време ще ви уведомим подробно за плана ни на действие и следващите стъпки, които ще предприемем", се казва в официалното изявление на ПФК ЦСКА.

В неделя в предаването "Арена спорт" по БНТ 1 изпълнителният директор Филип Филипов обяви, че до края на седмицата от клуба очакват разрешителното за реконструкцията на стадион "Българска Армия", която ще бъде в интерес на цялата широка общественост. "Това ще е едно бижу в "Борисовата градина", заяви тогава Филип Филипов.

"Очакваме крайното становище до края на седмицата, след което ще придвижим документацията до главния архитект на София. В момента, в който бъдат разписани документите, ще затворим стадиона, ще започнем събарянето на стадиона, което ще отнеме 2-3 месеца. Срокът за построяването на новия стадион е 18 месеца", обясни изп.-директор на ЦСКА София, като поясни, че отборът ще домакинства през това време на Националния стадион "Васил Левски".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжът, който взе заложници във Вълково, се е самоубил в ареста
Мъжът, който взе заложници във Вълково, се е самоубил в ареста
ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград временно спря работа след проверка от РИОСВ
ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград временно спря работа след проверка от РИОСВ