НОВИНИ

Писториус: Украйна има своето бъдеще в НАТО

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
15:51, 16.06.2023
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Съюзниците от НАТО може да са готови да премахнат някои препятствия по пътя на Украйна към военния съюз, заяви германският министър на отбраната Борис Писториус в Брюксел, където се провежда среща на военните министри от Алианса.

"Има ясни сигнали от НАТО, че Украйна има своето бъдеще в НАТО. Но всички са напълно наясно, че приемането на държава, която е във война, защото е била нападната, просто не е възможно. Всеки трябва да разбере това, защото в противен случай НАТО веднага ще се превърне във воюваща страна, а това не е нещо, което искаме. Президентът Зеленски също знае това", заяви Борис Писториус, министър на отбраната на Германия.

Според "Вашингтон пост" Съединените щати са дали своята предварителна подкрепа на план, който предвижда премахване на пречките пред влизането на Украйна в НАТО, без да се определят срокове за приемането ѝ. Германският министър на отбраната подчерта, че сега фокуса трябва да е оказване на военна помощ на Украйна. Писториус обяви, че Берлин ще предостави на Киев 64 ракети земя-въздух за системата Пейтриът.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Собствениците на Олимпиакос ще направят всичко възможно, за да задържат Везенков, Папаниколау и Слукас
Собствениците на Олимпиакос ще направят всичко възможно, за да задържат Везенков, Папаниколау и Слукас
Африканска мирна мисия в Украйна
Африканска мирна мисия в Украйна