НОВИНИ

Пиян шофьор без книжка помете мъж в село Дебелт

bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 19.12.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Общество
Слушай новината

Пиян шофьор и без книжка помете 66-годишен мъж на тротоар в бургаското село Дебелт. Блъснатият е в тежка състояние с опасност за живота. Шофьорът е избягал от мястото на катастрофата.

66-годишният Иван Куртев отивал на гости на баща си в село Дебелт, когато колата го помита.

"Долу на кръстовището има заведение, в което имало сватба. Някои от сватбарите, пийнали, са се гонели с две коли една след друга. Първата профучала край съпруга ми, той я видял и спрял, за да види какво се случва, и втората го помита както си е бил на тротоара. Хвърля го в оградата, целият натрошен, с много травми", разказва съпругата на пострадалия Янка Куртева.

След сблъсъка, вместо да помогне на пострадалия, шофьорът и роднините му събрали счупените части от колата и си тръгнали.

"Колата премина покрай нас, с много голяма скорост, със спукана гума, след нея бягаха две жени, които носеха маската от бронята на колата", разказва Стамат Чобанов, свидетел на инцидента.

"Водачът е напуснал местопроизшествието и е издирен допълнително от контролните органи, които констатират, че се касае за 28-годишен мъж, който е бил в нетрезво състояние. Тестван за употреба на алкохол с дрегер, като апаратът е отчел показания от 1,88 промила. Констатирано е също, че въпросният мъж никога не е притежавал шофьорска книжка", каза Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Мъжът е задържан за 24 часа и освободен. Разследващите имат съмнения кой точно е шофирал. Предполага се, че прикрил своята сестра, която е била зад волана. Хората от селото обаче са притеснени. Не веднъж са подавали сигнали за гонки.

"Ние предприема от страна на общината да сложим на всички прави отсечки по още един легнал полицай, по два, за да можем да ограничим скоростта", каза кметът на село Дебелт Иванка Ангелова.

Жителите на селото настояват и за по-засилено полицейско присъствие.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС определи таван на цената на газа от 180 евро/MWh
ЕС определи таван на цената на газа от 180 евро/MWh
Карим Бензема обяви оттеглянето си от националния отбор на Франция
Карим Бензема обяви оттеглянето си от националния отбор на Франция