НОВИНИ

Пиян шофьор помете автобусна спирка и две коли във Велико Търново

bnt avatar logo
от БНТ
06:53, 21.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Пиян шофьор се блъсна в два паркирани автомобила, след което се вряза в склад за вендинг машини във Велико Търново.

Инцидентът се случва снощи около 22.00 часа срещу търговски център в града. 36-годишният шофьор се е движел по ул. "Магистрална", в посока центъра. Изпуснал управлението на автомобила, ударил се в две паркирани коли, след което в склад за вендинг машини и накрая - в спирка на градския транспорт.

Пробата за алкохол на водача е 1,91 промила. Той е настанен в ортопедията във Велико Търново със счупена ключица. Няма други пострадали - заради късния час нито в склада, нито на автобусната спирка е имало хора. Очевидци разказват, че шофьорът се е движел с много висока скорост.

"15 минути преди инцидента бях на обекта и си тръгнах. След около половин час ми звъннаха от охранителната фирма. Когато дойдохме, стана ясно,у че е много сериозен ударът. Нашата кола беше паркирана на около 10 метра - автомобилът е тотална щета. Километражът на автомобила (на пияния шофьор - б.р.) беше замръзнал на 175 км/ч. Затова казвам, че вероятно е карал с около 190-200 км/ч, защото след спирачния път е замръзнал на 175 км", обясни Стефан Миланов - собственик на склада за вендинг машини.

По случая е започнато досъдебно производство. Очаква се прокуратурата да повдигне две обвинения - за шофиране с превишена скорост и след употреба на алкохол и за нанасяне на сериозни имуществени вреди.

Вижте още в прякото включване на Мирела Дончева

Снимки: БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският пилот Никола Цолов превзе Формула 4 и се цели към нови върхове
Българският пилот Никола Цолов превзе Формула 4 и се цели към нови върхове
Земетресение от 5,4 по Рихтер разтърси Крит
Земетресение от 5,4 по Рихтер разтърси Крит