НОВИНИ

Повечето от обвинените за педофилски материали остават в ареста, очакват се решения за останалите

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:51, 20.11.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

По-голямата част от хората, задържани за разпространение на педофилски материали остават в ареста. Предстои съдът да се произнесе по мерките за неотклонение на останалите арестувани.

Районните съдилища в София, Елин Пелин, Стара Загора и Девня оставиха в ареста общо 8 от обвиняемите за разпространение на порнографски клипове с малолетни. Заседанията на част от съдебните състави продължават като мерките на някои от арестуваните ще се гледат и утре.

Още двама от обвиняемите за разпространение на педофилски материали остават в ареста

В Софийския районен съд делата следи Иво Никодимов - вижте подробности във включването му.

Софийският районен съд остави в ареста четирима от задържаните. Някои от обвиняемите казаха пред съда, че не са знаели какви клипове свалят. Други, включително и обвинения ИТ-специалист, посочиха, че не знаят, че като се абонират за торент канал, стават и разпространители на педофилското съдържание.

Съдът гледа мерките на задържаните за разпространение на педофилски материали

У един от задържаните в София беше открит и 40 гр. коноп. Пред съда той заяви, че от любопитство е свалял клиповете и пак от любопитство е отглеждал и конопа.

"Той има право на защитна версия във всеки един момент от производството. Нашите доказателства са такива, изложили сме ги пред съда, съдът ги оцени и го задържа под стража. Така че сами може да си направите извод дали това лице е извършило престъпление или не", коментира Иво Боев, прокурор в Софийска районна прокуратура.

Прокуратурата предостави пред съда компютърни експертизи, според които от иззетите от домовете на обвиняемите компютри и флашки има над 700-800 клипа със сексуално насилие с деца.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оракулът на БНТ позна победителя от първия мач на Мондиал 2022
Оракулът на БНТ позна победителя от първия мач на Мондиал 2022
Монтана се наложи над Черно море във Варна
Монтана се наложи над Черно море във Варна