НОВИНИ

Пламен Бобоков пак в ареста. Разследват го за търговия с влияние

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:10, 09.07.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Криминално

Пламен Бобоков е арестуван за 24 часа по разследването за търговия с влияние, научи "По света и у нас".

Вероятно ще му бъде повдигнато обвинение по разследването за търговия с влияние заради чат кореспонденцията със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Припомням ви, че разговорите помежду им бяха намерени в телефона на Бобоков, който е на свобода срещу рекордно висока гаранция от 1 млн. лева.

От кореспонденцията им става ясно, че бизнесменът е лобирал за назначения на посланици в Алжир и Нигерия. Искал и различни услуги от Узунов.

Преди два дни бизнесменът пристигна за пореден път на разпит в Националното следствие по разследването за участието му в организирана престъпна група за незаконен внос на отпадъци и за злоупотреби с преработката на опасни отпадъци.

По това разследване са задържани по-големия му брат Атанас Бобоков, както и бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Премиерът Бойко Борисов също беше разпитан преди два дни в Спецпрокуратурата заради чат-разговорите, открити в телефона на бизнесмена Пламен Бобоков.

След разпита министър-председателят заяви, че разговорите му с бизнесмени винаги са били в интерес на държавата и никога не е нарушаван закона.

"Сега, виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави публични събития, но това си е тяхна работа. Аз нямам...

- Защо да се угоди на президента?

Защото той каза, че има двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и вие не сте знаели. Така че вече всички са доволни", каза Борисов.

Премиерът настоя, че в разговорите му с бизнесмени няма нищо незаконно и потвърди, че е разговарял с Бобоков за проблема с кораба БАДР и той го информирал, че заради задържането на танкера Либия може да ни обяви за пиратска държава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Божиков и Слован (Братислава) с дубъл в Словакия.
Васил Божиков и Слован (Братислава) с дубъл в Словакия.
Президентството за акцията: Информация за действията си дължи на обществото прокуратурата
Президентството за акцията: Информация за действията си дължи на обществото прокуратурата