НОВИНИ

Пламен Константинов: Волейболът ни има нужда от стъпка в правилната посока, ще се опитаме да я направим на Евроволей 2023

пламен константинов волейболът нужда стъпка правилната посока опитаме направим евроволей 2023
bnt avatar logo
от БНТ
14:09, 15.08.2023
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже Пламен Константинов сподели очакванията си за предстоящото европейско първенство, на което страната ни е един от домакините, а мачовете ще се проведат в Двореца на културата и спорта (ДКС) във Варна.

По-рано днес Константинов и част от неговите състезатели взеха участие в специално събитие, посветено на Евроволей 2023, в което представиха на жителите на морската ни столица трофея, за който ще се борят най-добрите 24 отбора на Стария континент между 28 август и 16 септември.

Две седмици преди началото на шампионата родният специалист коментира дали в състава на "лъвовете" има проблеми с контузени състезатели.

"С изключение на Ники Колев, който получи една нелепа травма на първата контрола, нямаме други съществени проблеми. Надяваме се да успеем да го възстановим до първенството. За сега съм доволен и от подготовката, и от това, което изиграхме на контролите. Има позитив в играта ни, виждат се някои неща, които се опитвахме на тренировките да подобрим, работейки и върху слабостите, които сме видели през периода на Световната лига“, обясни Константинов. Той допълни, че задачата е да се изчистят по-слабите звена в играта на отбора и да се работи върху елементи, които му липсват", започна бившият капитан на националния отбор, след което коментира и дали варненската публика ще бъде от помощ или от тежест за нашите момчета.

"Да, тя помага, но и сковава. Има един момент на преодоляване на това сковаване, особено при състезатели, които излизат за първи път и усетят атмосферата на пълната зала. Тя е специфична, публиката е много близко. Надявам се този момент на привикване на отбор към публика да бъде по-бързо преодолян", посочи наставникът на България.

Селекционерът на "трикольорите" разкри още, че Евроволей 2023 е една добра възможност за позитивна стъпка за родния волейбол, тъй като това е най-голямото спортно събитие у нас през тази година.

"Европейското първенство дори с оглед че сме съдомакини с Италия, мисля че е много важен форум. За мен това ще е най-големия спортен форум, който ще се проведе в България тази година. Имаме нужда от една малка стъпка в позитивна посока – изобщо волейбола ни, всички които работят за него, федерацията, спонсорите имат нужда да я видят, ще се постараем да я направим" каза още Пламен Константинов.

Капитанът на националния отбор Цветан Соколов също взе участие в днешното събитие и сподели, че очаква пълна зала с публика, която му се иска той и неговите съотборници да зарадват с победи и "дори да направят нещо голямо".

"Очаквам пълна зала и голяма подкрепа. Надявам се да зарадваме публиката най-вече с хубава игра и с много победи. Публиката е доказала неведнъж, че е седмият ни играч. Положително за нас е, че ще играем вкъщи, във Варна. Доказвали сме, че тук играем страхотно. Надявам се да стане отново дори да направим нещо голямо, защото българската публика го заслужава. От доста време чака и жадува за красиви мачове и за победи. Надявам се това нещо да им го подарим", коментира българският диагонал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина режисьорката Нина Минкова
Почина режисьорката Нина Минкова
Българското посолство в Лондон не е било информирано за задържането на тримата българи
Българското посолство в Лондон не е било информирано за задържането на тримата българи