НОВИНИ

Пластун: Лудогорец е по-добрият отбор и трябва да продължи напред

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:01, 27.07.2021
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
пластун лудогорец добрият отбор продължи напред
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Бранителят на Лудогорец Игор Пластун говори пред медиите на пресконференция преди мача реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу Мура.

Утре от 21.00 часа на стадион "Хювефарм Арена" в Разград "орлите" приемат словенския шампион с идеята да се класират напред в най-престижния европейски клубен турнир след нулево равенство в първия мач.

Украинският футболист на разградчани смята, че Лудогорец е по-добрият отбор и трябва да се поздрави с успех срещу утрешния си съперник

"Щастлив съм да се върна в Лудогорец след първия ми престой тук. Според мен Лудогорец е по-добрият отбор, защото вече 10 години е шампион и във всяка една година отборът има свой стил. Не бива да се прави сравнение между нас и Мура. Амбициите в отбора винаги са били високи и това е една от причините да се върна. Искам да постигна още по-големи успехи с клуба", започна бранителят на "орлите".

"И тогава и сега Лудогорец е играл само и основно с идеята да владее топката и да контролира мача. Разбира се, всеки треньор има своята философия. Може би има разлика между тогавашния треньор и сегашния наставник в някои виждания, но генерално философията е една. Футболистите на Лудогорец са селектирани точно с такава цел - да владеят топката и да контролират събитията на терена", направи сравнение Пластус с предишния си престой в Разград.

"Моята амбиция е да бъда от полза на отбора, защото той е на първо място. Както знаете, тимът ни се стреми от мач на мач да играе все по-добре. Сега сме в началото на сезона, но винаги мислим за победа и за подобрение на нашата игра. Надявам се това да се случи, както е било в предните години".

"В крайна сметка не бяхме изненадани от това, което показа Мура в първия мач. Знаехме, че ще разчитат на контраатаки и те точно това показаха през втората част, когато проведоха една-две опасни такива. Знаем, че по същия начин ще играят и в Разград и това е най-голямата опасност. Продължаваме да работим, за да неутрализираме тази силна страна на словенския тим. Както вече казах, Лудогорец има свой стил и ние много добре знаем какво точно да направим, за да спечелим утре. Надявам се, че всички момчета, които започнат от първата минута и тези, които влязат като резерви, ще се раздадат, за да се класираме напред", категоричен бе бранителя.

Мое задължение като защитник е да бъда концентриран и да знам какво правя на терена. Всеки един от футболистите има своя роля и се стреми да я спазва винаги. В първия мач ние почти през целия мач успяхме да запазим тази концентрация и да сме сигурни с изявите си на терена. Надявам се така да бъде и утре и да постигнем класиране за следващата фаза на Шампионската лига", завърши Пластун.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна отбелязва 143 години от Освобождението си
Варна отбелязва 143 години от Освобождението си
Бойко Рашков изпратил сигнал срещу главния прокурор до директора на НСлС
Бойко Рашков изпратил сигнал срещу главния прокурор до директора на НСлС