НОВИНИ

Платформата "Bulgaria wants you" ще връща българите от чужбина

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:40, 14.07.2020
6558
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Снимка: Снимка: Фейсбук / Bulgaria wants you

Днес стартира нова онлайн платформа за привличане на българи от чужбина. "Bulgaria wants you" ще предлага информация за начина на живот в по-големите общини, както и ще събира предложения за работа.

Основната цел на създателите на новата онлайн платформа е да покажат, че България е по-привлекателно място за живеене, отколкото е била преди 30 години, когато много млади хора са се отправили на запад в търсене на по-добър живот.

Моника Иванчовска, мениджър на проекта: Проектът е отворен както за българите в България, така и за всеки един българин по света, който има нужда от промяна, има нужда от ново начало и е време да помисли за България, която да бъде сложена в плановете си защото България предлага и достоен живот и възможност за кариера, въпреки всички промени, на които сме свидетели днес.

Новата платформа разполага и с калкулатор, който позволява да се изчисли колко би ни струвал живота в конкретен български град. Така например, ако посочим, че живеем в София, а искаме да се преместим в Благоевград, то системата показва, че там живота ни би бил с 55% по-евтин.

Моника Иванчовска: Столицата не е България, има прекрасни компании, които развиват своята дейност в останалите райони в страната, които са представени със собствени подстраници в нашата платформа.

Освен общини и големи компании, платформата е подкрепена от неправителствени организации и министерството на външните работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Света София" остава отворена за посещения. Покриват иконите по време на мюсюлманските молитви
"Света София" остава отворена за посещения. Покриват иконите по време на мюсюлманските молитви
Експерти: Причините за катастрофата с 5 жертви на "Тракия" не са в инфраструктурата
Експерти: Причините за катастрофата с 5 жертви на "Тракия" не са в инфраструктурата