НОВИНИ

Борис Ячев, НФСБ: Правителството има потенциал, темата за оставка не се дебатира

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 14.07.2020
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

"След последните публикувани разговори на Васил Божков няколко институции трябва да действат спешно. Прокуратурата трябва да установи дали има опити за промяна на конституционния ред и за създаване на безредици и радикализиране на ситуацията. Президентът Радев ясно и категорично да каже дали продължава да стои зад онези групи от хора, които подкрепи в петък и събота, и да коментира дали се вижда в ролята на фигурант, отредена му в публикуваните разговори". Това каза в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на ПГ "Обединени патриоти" и председател на антикорупционната комисия в парламента Борис Ячев от НФСБ.

Може би господин Радев е бил подведен и сега има възможност да излезе и да разсее заблудата, която се създава в момента. Има едно много странно преплитане на чисто криминални интереси и политически интереси.

Според Ячев протестиращите са хора, които са наясно "какви промени желаят да настъпят в България" и са с "абсолютно разнородни, понякога и екзотични виждания".

Но има и една малка, но изключително радикална, изключително агресивна, изключително лесно разпознаваема група от хора, която използва гнева на хората, която използва желанието на една определена група хора да има промени в държавата и те да се случат час по-скоро, а не да се чакат следващите избори.

Депутатът добави, че целта на група е "да окървавят протеста, да се предизвика полицията, да се отговори с по-силни полицейски мерки, които допълнително да взривят общественото недоволство".

По думите му не трябва да има оставка на правителство. Въпросът е обсъден от ръководството на НФСБ и неговата позиция е категорична, заяви Ячев.

Не виждаме основания за искането на оставки, не виждаме въобще основания тази тема да бъде подлагана на дебат в коалиционния съвет. Правителството не е изчерпало потенциала си. Ние като коалиционни партньори считаме, че голяма част от нашите приоритети, внесени в програмата за управление на страната, подписана между нас и ПГ на ГЕРБ, вече са реализирани и предстои да се реализират и други. Така че темата за оставките при нас не е коментирана.

Какво още каза депутатът от НФСБ, вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Позиция на СЕМ: Подкрепяме свободната и отговорна журналистика
Позиция на СЕМ: Подкрепяме свободната и отговорна журналистика
Евгени Иванов: Прокуратурата работи срещу всички хора, за които има данни, че са извършили престъпления
Евгени Иванов: Прокуратурата работи срещу всички хора, за които има данни, че са извършили престъпления