НОВИНИ

Горанов и Каракачанов: Правителството няма намерение да подава оставка

bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 14.07.2020 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Правителството няма намерение да подава оставка, потвърдиха и днес вицепермиерът Красимир Каракачанов и финансовият министър Владислав Горанов. Смятат, че изборите трябва да са редовни, а не предсрочни. Управляващите вярват, че ще отхвърлят вота на недоверие, който БСП се кани да внесе.

Оставката на правителството не е на дневен ред, според финансовия министър и министъра на екологията. Според Горанов, тези, които настояват точно сега за оставка на кабинета, искат да вкарат държавата в политически катаклизъм.

Владислав Горанов: Ние смятаме да си вършим работата и да изпълняваме нашата програма.

Емил Димитров: Не мога, като член на Министерския съвет от екипа на Борисов, да се държа по друг начин, освен като част от неговия екип. По средата на полувремето не мога да сваля фланелката и да сложа друга фланелка.

Според финансист номер едно политическите искания на протестиращите трябва да бъдат легитимирани с предложения за алтернатива и да посочат обективни неуспехи на сегашното правителство.

Според Владислав Горанов исканият от БСП вот на недоверие няма да успее.

Владислав Горанов: Нека видим мотивите, със сигурност това няма да е успешен вот, тъй като партньорите, подкрепящи правителството, са консолидирани около това, че има още много какво да свършим и ще отхвърлим този вот на недоверие.

Публикуваната официална позиция на американското посолство, с която подкрепя българския народ, министрите коментираха като балансирана.

Владислав Горанов - министър на финансите: Изключително коректна позиция, американската демокрация е една от най-старите демокрации в света и това, че те утвърждават върховенството на закона и правото на протест на всеки, е нещо, което и ние споделяме.

Красимир Каракачанов: Едно умерено послание към цялото общество. Първо, че трябва да има върховенство на закона, и второ, че гражданите също имат правото да изразяват своето мнение и няма нищо по-нормално от това, хората когато смятат, че има проблеми за решаване да протестират за тяхното решаване.

Вицепремиерът призова да не се насажда омраза между хората на протестите и да не ескалира напрежение срещу полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От утре: Влизаме в Гърция само с отрицателен PCR тест. Какво е важно за туристите
От утре: Влизаме в Гърция само с отрицателен PCR тест. Какво е важно за туристите
Шести ден на протести в София
Шести ден на протести в София