НОВИНИ

Аквапаркът в Благоевград тъне в разруха

bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 14.07.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Най-големият воден атракцион в Благоевград е в окаяно състояние. Аквапаркът, който включва един закрит и няколко открити басейна не работи, а водните съоръжение са изпочупени и занемарени. Причината за лошото състояние, в което се намира обектът е, че развалянето на концесията отнема години на местната управа, а настоящите наематели отказват да го поддържат.

Преди години аквапаркът в Благоевград беше любимото място на местните за отдих и разхлаждане в летните жеги. Днес съоръжението е пусто. В басейните могат да се видят само жаби и патици.

Съоръжението беше отдадено под наем преди 15 години. Годишната концесионна такса е 48 000 лева с ДДС. Концесионерът се опитва няколко пъти да прекрати договора, но заради пречки в закона процедурата беше стартирана едва в края на 2019 г. и все още не е приключила.

До месец фирмата-концесионер трябва да изпълни всички задължение по договор, включително да извърши концесионни плащания в размера на 135 000 лева. Едва тогава Общината ще получи обратно собствеността си.

Към момента грижата за съоръжението е отговорност на фирма-наемател. Такава обаче не се полага, защото приходи няма, а съоръжението е затворено за посетители.

Автор: Миглена Медарова / Димитър Балджиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланикът на Франция с реакция във Фейсбук по повод протестите у нас
Посланикът на Франция с реакция във Фейсбук по повод протестите у нас
74% от българите искат по-силна роля на ЕС в справянето с кризата
74% от българите искат по-силна роля на ЕС в справянето с кризата