НОВИНИ

В Шабла очакват повече туристи през юли и август

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:27, 14.07.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В община Шабла са взети всички противоепидемични мерки за летния туристически сезон. Организацията на централния плаж е съобразена с изискванията на министерството на туризма.

Кризата с коронавируса кара повечето хора да търсят по-безопасни места за морската си почивка. Сред тях е и Шабла. Районът се отличава с красива природа, която засега остава незасегната от тълпите туристи.

На централния плаж в Шабла, където цените за шезлонг и чадър са с 50% намалени, са взети и всички необходими мерки за сигурността на туристите.

Момчил Сарандев, наемател на плаж “Добрич”: Изцяло сме спазили препоръките на Министерството на здравеопазването и Министерството на туризма. Нашият плаж е достатъчно широк, чадърите са на нужното разстояние, спасителите са по един на пост.

Община Шабла остава сравнително незасегната от пандемията. Досега е имало само един заразен с коронавирус, но последните тестове са отрицателни.

Мариян Жечев, кмет на Община Шабла: Просто трябва да свикваме с тази ситуация, но предвид че сме туристически район и не отшумява епидемията през лятото, наистина има по-голям риск.

В община Шабла очакват повече туристи през юли и и август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
74% от българите искат по-силна роля на ЕС в справянето с кризата
74% от българите искат по-силна роля на ЕС в справянето с кризата
Уикъмб ще играе в Чемпиъншип за първи път в 133-годишната си история
Уикъмб ще играе в Чемпиъншип за първи път в 133-годишната си история