НОВИНИ

Пловдивчани протестираха пред общината срещу застрояването на парк

bnt avatar logo
от БНТ
15:12, 10.12.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Десетки пловдивчани се събраха на протест пред сградата на Oбщина Пловдив срещу решение на местния парламент за изменение на Общия устройствен план.

Според протестиращите с гласовете на мнозинството общински съветници се дава възможност 81 дка от парк „Отдих и култура“ до Гребната база в града да бъдат застроени. Недоволните граждани са започнали и подписка, с която настояват за преразглеждане на решението. Хората са категорични, че то не е в интерес на обществото и е взето без какъвто и да е обществен дебат.

Събралите се на площад „Стефан Стамболов“ заявиха, че институциите не чуват недоволството на хората и дадоха пример с областната администрация, от която отказаха да върнат решението на Общинския съвет. Мотивът на управителя на област Пловдив Ангел Стоев е, че изменението в устройствения план е прието законно.

10 депутати от различни политически формации в Пловдив обаче също сезираха областния управител, тъй като изразяват съмнения, че са спазени всички законови изисквания за промяна на предназначението на имоти.

Протестиращите се заканиха да продължат с шествията си и да започнат поредица от дела, за да съхранят зелените площи в района на гребния канал.

По темата работи: Николай Райшинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Янакиев е на четвъртфинал на турнир в Малта
Димитър Янакиев е на четвъртфинал на турнир в Малта
Борисов: Ако се стигне до трети мандат, ГЕРБ ще настоява за правителството на проф. Габровски
Борисов: Ако се стигне до трети мандат, ГЕРБ ще настоява за правителството на проф. Габровски