НОВИНИ

Защо уличен ремонт в Благоевград остана недовършен?

bnt avatar logo
от БНТ
10:21, 10.12.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Уличен ремонт в Благоевград остана недовършен. Близо половин година от началото на обновяването на улици в един от кварталите на града ремонтните работи са изоставени. С влошаване на времето преминаването по улиците вече е опасно. При силен дъжд пръстта се свлича и наводнява дворовете на хората.

Разбита улица и стълби, висящи във въздуха. По тях всеки ден преминават десетки жители на Благоевград, голяма част от които възрастни и деца. При проливен дъжд улицата става напълно непроходима.

"В 21 век ние живеем в условия както по време на война", заяви Надя Радонова.

"Има малки деца, не могат да ходят на училище без родител, някой придружител. Сутрин в тъмното е страшно", допълни Катерина.

Проверка на БНТ установи, че задачата, заради която улица "Васил Априлов" е разкопана, вече е изпълнена - подменена е канализацията. Въпреки това възстановяването на стълбите се бави. След намесата на екипа ни на терен се появиха и работници, които продължиха да копаят.

"Тук се строеше в този изкоп, след което го зарязаха и изчезнаха. Повече от месец нямаше никакви хора и всички фекални води се събират долу в този изкоп", каза още Надя Радонова.

От общината в Благоевград обясниха, че са с вързани ръце, тъй като договорът с фирмата изпълнител изтича чак през януари. От строителната компания, извършваща подмяната на канализацията, отговориха, че няма как да възстановят разбитата улица, защото заложената сума в проекта не може да покрие ремонтните дейности.

Докато двете страни намерят решение, хората в квартала ще продължат да преминават през опасните стълби или това, което е останало от тях.

Автор: Аксения Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диаманатената лига приключва с финал в Юджийн, САЩ догодина
Диаманатената лига приключва с финал в Юджийн, САЩ догодина
Барселона загуби от АСВЕЛ Вильорбан в Евролигата по баскетбол за мъже
Барселона загуби от АСВЕЛ Вильорбан в Евролигата по баскетбол за мъже