НОВИНИ

Кръводарителска кампания във Варна - "Аз вярвам и помагам"

bnt avatar logo
от БНТ
08:28, 10.12.2022 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Кръводарителска акция във Варна. Провежда се в Районния център по трансфузионна хематология днес и утре. Тя е част от благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам".

"Предстоят много празнични дни, предстои януари месец, един от най-тежките месеци за жалост и от гледна точка на кръводарители, а в същото време аз като човек, който съм посещавал отделенията по онкология, виждам, че там няма празник, няма делник. Хората там работят, лекарите работят, пациентите ги има и те имат нужда от постоянно кръвопреливане", заяви Владислав Николов, Сдружение "Аз вярвам и помагам".

"Наистина е много важно покрай Коледа - 5 дни са празничните дни, покрай Нова година още 4, има само два работни дни, повечето фирми и организации ще пуснат в дълги отпуски и почивки и това няма как да не се отрази на кръводаряването. В този момент единствен недостиг е от А+. Това е групата, в която сме в ограничителен режим на осигуряване на нуждаещите се, ако и желаещите да дарят кръв са и от тази група за нас ще бъде още по-добре", допълни д-р Жанина Йорданова.

Всеки, който иска да се включи в акцията, може да дойде в кръвния център и да дари кръв днес до 15.00 часа и утре от 9.00 до 15.00 часа.

Вижте още в прякото включване на Елена Георгиева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте Мароко - Португалия от 17:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg
Гледайте Мароко - Португалия от 17:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg
Александър Везенков с нов силен мач в Евролигата
Александър Везенков с нов силен мач в Евролигата