НОВИНИ

Протестно бдение в Търговище в памет на загинал при катастрофа младеж

bnt avatar logo
от БНТ
22:57, 09.12.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Протестно бдение в Търговище в памет на млад мъж, загинал преди 40 дни при катастрофа .

Близки, приятели и граждани днес се събраха да почетат паметта на 21-годишния Петър от Търговище. Бяха поднесени много цветя на лобното му място, което е на главния път София-Варна, трафикът там е изключително натоварен, в този участък са ставали множество катастрофи със загинали .

Правият участък от главният път позволява изпреварване, но когато е с несъобразена скорост и неспазване на правилата, много от водачите са подложени на риск, какъвто е случаят с Петър. Още повече, че от двете страни на пътя има вилни зони, излизат непредвидено коли или пешеходци.

Затова и жителите там много пъти са поставяли въпроса пред компетентните органи, за да се осъществи по-голям контрол на движението, включително и ограничаването на скоростта там. Такива са исканията и на близките на загиналият младеж, а именно: поставяне на стационарна камера за ограничаване на скоростта в посочената местност, засилен полицейски контрол и поставяне на патрул пред "Момина чешма", забраняване на изпреварването в участъка между "Момина чешма" и "Белият кон".

Близките на загиналото момче са имали среща с областната управа, на която са ги уверили, че на мястото ще бъде поставена стационарна камера, а чрез съдействието и на АПИ ще се търсят и други възможности за обезопасяването на участъка.

Протест в Шумен след освобождаването на шофьора, убил младата Светомира на кръстовище

На мястото на катастрофата присъства и бащата на загиналата Светомира от Шумен. Двамата родители призоваха за спиране на войната по пътищата и за тежки наказания за водачите, които шофират след употреба на алкохол и наркотици.

Според близките на Петър, прокуратурата и разследващите органи работят по случая, в очакване са на резултатите от кръвните проби и от техническата експертиза.

Репортер: Герасим Герасимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С концерт в НДК отбелязаха Международния ден на солидарност с палестинския народ
С концерт в НДК отбелязаха Международния ден на солидарност с палестинския народ
Илиян Радулов се класира за полуфиналите на сингъл на "Ориндж Боул"
Илиян Радулов се класира за полуфиналите на сингъл на "Ориндж Боул"