НОВИНИ

Поредна рокада в АПИ - Венцислав Ангелов е новият шеф на агенцията

bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 09.12.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Освобождават от длъжност председателя на УС на Агенция "пътна инфраструктура" Иво Иванов от понеделник, 12 декември. Това се случва по преценка на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

За председател на управителния съвет се назначава Венцислав Ангелов. Той е завършил Строителния техникум "Ангел Попов" във Велико Търново и е магистър-инженер от Русенския университет "Ангел Кънчев".

Работил е над 10 години в Областното пътно управление във Велико Търново, като последните 4 от тях е бил директор.

Министър Иван Шишков коментира рокадата в Народното събрание:

"Това е силно казано уволнение, защото човек когато уволнява някого, означава, че е много недоволен от него. Истината е, че АПИ не работеше със скоростта, с която на мен ми се искаше. Не мога да кажа, че не се е справил, защото много неща свършихме, но и не мога да кажа, че се е справил с всичко, което аз бях поставил като задачи. Не считайте, че той е уволнен, защото не се е справил изобщо. За мен поне имаше от едно освежаване. Проблемите нито са от това ръководство на АПИ, нито от това ръководство на МРРБ, те са от 2018 - 2020 г. За съжаление, за да бъдат отстранени, трябва да се работи на изключително висока скорост".

Като основен пропуск Шишков посочи, че още няма готови поръчки за текущите и основните ремонти на пътища през следващите три-четири години.

"Надявам се, че ще бъдат обявени в рамките на следващите 7-8 дни, за да бъде осигурен хоризонт за поддържане на пътищата".

Отбеляза, че Иво Иванов е осигурил организацията за почистването на пътищата през настоящия зимен сезон.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев в "Панорама" : Не е вярно, че притежавам всевластие
Иван Гешев в "Панорама" : Не е вярно, че притежавам всевластие
Хърватия - Бразилия 1:1, 5:3 след дузпи
Хърватия - Бразилия 1:1, 5:3 след дузпи