НОВИНИ

Силен вятър и значителни валежи през нощта и утре

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 10.12.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Все така топло, като за средата на декември, ще е времето и днес. Максималните температури ще бъдат между 9 и 17 градуса. След временно спиране на валежите вечерта отново ще завали първо в югозападните райони, а през нощта и в цялата страна. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад, с тенденция да се усилва.

Предупреждение за опасно силни пориви е обявено през нощта в местата на север от Стара планина и в Югоизточна България, а в югозападните райони за значителни количества дъжд.

Валежите ще продължат и през следващото денонощие, като на места ще са временно интензивни и значителни по количество, а вятърът ще остане от югозапад, в Източна България и районите, северно от планините - силен и бурен.

Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 9 до 19 градуса. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква по-студен въздух.

В планините ще е предимно облачно с валежи, на много места - значителни по количество. Възможни са и гръмотевици. Температурите ще се понижават, по-съществено в масивите от северозападните райони и над около 1500-1600 метра дъждът ще преминава в сняг.

През нощта срещу понеделник и в понеделник от северозапад ще продължи да нахлува по-студен въздух и в следобедните часове на места в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще премине в сняг и ще се образува и тънка снежна покривка. Застудяването ще продължи и през следващите дни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столтенберг: Войната в Украйна ще приключи на масата на преговорите
Столтенберг: Войната в Украйна ще приключи на масата на преговорите
Рамон Калдерон пред БНТ: Нямаме нападател, който да решава мачове
Рамон Калдерон пред БНТ: Нямаме нападател, който да решава мачове