НОВИНИ

По-често облачно, ветровито и дъждовно време през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 16.09.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Поредният топъл и слънчев ден беше днешният. На много места в страната термометрите отчетоха над 30 градуса, като най-топло беше отново в Сандански 34 градуса.

Утре ще бъде още по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури между 30° и 35°. От запад обаче облачността ще започне да се увеличава, след обяд в западните райони ще бъде купесто-дъждовна и на места там ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб южен вятър, който привечер постепенно ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Предимно слънчево ще бъде на морския бряг, но в следобедните часове и там ще се заоблачава и до вечерта на отделни места ще превали. Ще духа умерен югоизточен вятър. Ще бъде по-хладно, в сравнение с останалата част от страната, с максимални температури от 25° до 28°. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините през втората половина на деня облачността ще е купесто-дъждовна и след обяд в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Максималните температури в курортите ще са от 17° на Алеко до 25° в Банско.

В Западна Европа облачността ще е разкъсана, на места до слънчево, докато в страните от Централна Европа, а също и в Беларус и Украйна ще бъде облачно и на много места ще превали. Валежи, придружени от гръмотевици, ще има също и на места по Централното Средиземноморие.

На Балканите повече слънце ще има до обяд, но в северозападната половина от полуострова облачността ще е значителна и на много места ще има валежи и гръмотевици, а температурите ще се понижат. През втората половина на деня и в централните райони облачността ще се увеличи и ще превалява, но ще се задържи все още топло за сезона.

У нас през нощта срещу събота валежите ще продължат и ще обхванат и източните райони. През почивните дни ще започне захлаждане, ще бъде ветровито и по-често облачно. На места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. През новата седмица захлаждането и валежите ще продължат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат още 18 млн. лв към бюджета за култура
Отпускат още 18 млн. лв към бюджета за култура
Сбъднати мечти: Четирима любители полетяха в Космоса
Сбъднати мечти: Четирима любители полетяха в Космоса