НОВИНИ

По-малко ветровито днес

bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 13.09.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Времето
Слушай новината

Минималните температури ще са между 11° и 16°, а максималните - между 24° и 29°, в София - около 23°.

Ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен северозападен вятър.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 8°.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще бъде хладно с минимални температури между 8° и 13°, но през деня със слаб до умерен вятър от запад-югозапад ще започне да прониква по-топъл въздух и ще започне затопляне.

В четвъртък, 15 септември, ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност. Минималните температури ще са между 12° и 17°, а максималните в по-голямата част от страната ще са над 30°, на места в низините - до 35°-36°.

В петък ще се задържи с високи температури, особено в югоизточната половина от страната. Над Северна България ще има временни увеличения на облачността, а в северозападните райони е възможно да превали и прегърми.

През почивните дни отново ще има валежи и гръмотевици, първо в северозападната половина от страната, а в неделя на места в южните и източните райони. Повишава се вероятността за локални интензивни явления.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Множество цивилни жертви са открити в освободените украински селища
Множество цивилни жертви са открити в освободените украински селища
Томи Хилфигер се завърна на Седмицата на модата в Ню Йорк
Томи Хилфигер се завърна на Седмицата на модата в Ню Йорк