НОВИНИ

По-съществени валежи в Рило-Родопската област и в следобедните часове

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:27, 08.03.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Времето
Слушай новината

След валежите, акцентът в близките дни ще се премести върху температурите. Очаква се съществено застудяване и в много райони от страната сутрин ще има температури под минус 10°, както и места, където и през деня ще бъде под нулата.

Днес максималните температури ще бъдат между 0° и 5°. Ще бъде ветровито и на много места ще превалява слаб сняг. По-интензивни снеговалежи ще има все още в Рило-Родопската област, където снежната покривка ще продължи да се увеличава.

И през следващото денонощие ще остане по-често облачно, на места със слаби превалявания от сняг. Минималните температури утре ще бъдат между минус 6° и 0°, а максималните - между 0° и 6°. Ще духа слаб и умерен северен вятър. По-значителни временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над източните райони от страната.

По Черноморието ще има и слънчеви часове, но ще бъде много ветровито с умерен и силен вятър с посока от север-североизток. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Ветровито ще остане и в планините и по планинските проходи ще има виелици и преспи. Ще бъде облачно, мъгливо и ще продължи да превалява сняг.

Ще бъде и и много студено с максималните температури по най-високите върхове минус 16° - минус 17°. Висока е опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите.

Слънчево ще бъде и утре в по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширен антициклон Снеговалежи ще има в източните части от континента, както и в северните райони на Балканите. Не само у нас, във всички балкански страни ще остане по-студено от типичното за месец март.

В близките дни застудяването ще продължи. Ще бъде много ветровито. Ще има и превалявания от сняг, но слаби и само на отделни места и главно в планинските райони от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа спря движението по пътя Пловдив - Раковски
Катастрофа спря движението по пътя Пловдив - Раковски
Отбелязваме Международния ден на жената (Снимки)
Отбелязваме Международния ден на жената (Снимки)