НОВИНИ

По-студено време днес, с облаци и слаби валежи от дъжд и сняг

bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 21.11.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Днес ще бъде по-студено, в сравнение с вчера с максимални температури в интервала от 3° до 10°, а студеният североизточен вятър ще създава усещането за още по-студено от действителното време.

В по-голямата част от страната ще бъде облачно. Ще има и валежи, предимно слаби и предимно от дъжд. В Предбалкана и високите полета ще превалява слаб сняг.

През нощта облачността бързо ще намалее и утре сутринта ще бъде студено с минимални температури между минус 3° и 2°, в София около минус 1°. Ще духа слаб североизточен вятър.

И след облачното време днес, утре ще бъде предимно слънчево и дори малко по-топло с максимални температури между 7° и 12°. В Източна България ще духа слаб северен вятър.

Много добри условия за разходка и туризъм в планините утре - ще бъде слънчево с повече облаци все още в сутрешните часове. Ще бъде и по-топло с максимални температури по най-високите върхове около минус 2° , а в планинските ни курорти - от 1° до 6°. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който през втората половина на деня ще се ориентира от северозапад.

Слънчево време и затопляне се очаква утре не само у нас, но и във всички балкански страни. Повече облаци ще има все още в южната ни съседка Гърция, където температурите ще останат почти без промяна.

В по-голямата част от Европа утре ще преобладава слънчево време. С валежи сняг ще в северните части от континента, а дъжд ще вали в Полша, Германия, както и в прибалтийските страни. Ще продължат валежите и в южните райони от от Апенините.

У нас, през първите два дни на новата седмица ще бъде ветровито, но след това вятърът ще отслабне и в равнинните части от страната отново ще има много места с мъгли, по-трайни около водните басейни, особено по поречието на Дунав. Ще има и райони със слънчево време, най-много в планините, където се очаква и затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа спря движението през Хаинбоаз
Катастрофа спря движението през Хаинбоаз
Караянчева: Семейството е най-доброто училище по обич и вяра
Караянчева: Семейството е най-доброто училище по обич и вяра